NIJE SVAKA GOOGLE PRETRAGA POUZDANA: Obratite pažnju na poruku upozorenja kada se rezultati brzo menjaju | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NIJE SVAKA GOOGLE PRETRAGA POUZDANA: Obratite pažnju na poruku upozorenja kada se rezultati brzo menjaju

Nova opcija koju je Google uveo ima za cilj da upozori korisnike kada rezultati pretrage možda nisu pouzdani, što se često dešava kod vesti koje se brzo razvijaju

Ako nakon neke Google pretrage dobijete poruku: „Izgleda da se ovi rezultati brzo menjaju“ ispod koje piše „Ako je tema nova, nekada je potrebno vreme da se dodaju rezultati iz pouzdanih izvora“, znači da ne bi bilo loše da malo sačekate i ponovite pretragu kasnije ako vam je bitno da imate proverene rezultate. Google je nedavno uveo promene u rezultate svojih pretraga, a sada stižu i nova poboljšanja.

 Primer pretrage
Primer pretrage
Izvor: SmartLife / Google Blog

Možda će vas zanimati

Ova poruka se inicijalno ispisuje samo na rezultatima na engleskom jeziku, ali je Google u procesu implementiranja svog alata za druge regione. Prema objavi na Google blog postu, oni navode da se Google pretraga trudi da vam uvek obezbedi najbolje rezultate, ali ponekad pouzdani rezultati vaših pretraga još uvek nisu objavljeni. Ovakve situacije su posebno izražene kod vesti koje se brzo razvijaju, kada prve informacije koje su objavljene često nisu baš najpouzdanije.

Nove teme posebno osetljive

Dobri primeri vezani za loše rezultate Google pretraga se mogu desiti kada se radi o nekoj novoj temi, a rani zvanični izveštaji su često netačni i namerno daju pogrešne informacije. Ovakva situacija se može veštački kreirati kada se u vestima namerno koriste ključne reči koje imaju malo rezultata u pretragama, kako bi rezultati bili među prvima u novim pretragama.

Novi sistem upozorenja neće sprečiti pojavu loših rezultata pretrage, i nije baš najjasnije algoritam kojim Google određuje koji izvori su pouzdani, ali će sigurno značiti da se uklone neke pogrešne informacije, posebno oko novih dešavanja. Uostalom, nedavno je upravo Google greškom povezao sliku programera sa serijskim ubicom.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA