Kompanija Telekom Srbija primljena u društvo najvećih evropskih operatora | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kompanija Telekom Srbija primljena u društvo najvećih evropskih operatora

Telekom Srbija postao je punopravni član Udruženja evropskih operatora telekomunikacionih mreža (ETNO).

  Izvor: MONDO portal/Goran Sivački

Na 58. Generalnoj skupštini Udruženja evropskih operatora telekomunikacionih mreža (European Telecommunications Network Operators’ Association - ETNO), održanoj u La Valeti na Malti, kompanija Telekom Srbija primljena je u punopravno članstvo ove prestižne organizacije.

Udruženje ETNO je glas operatora telekomunikacionih mreža Evrope od 1992. godine i u međuvremenu je postalo glavna strateška grupa evropskih operatora elektronskih komunikacionih mreža. Njegovih 39 članova i posmatrača iz Evrope i šire predstavljaju okosnicu evropskog digitalnog napretka Evrope. Oni su glavni pokretači širokopojasne mreže i posvećeni su njenom kontinuiranom razvoju u Evropi.

Možda će vas zanimati:

ETNO pruža značajan doprinos kreiranju najboljeg regulatornog i tržišnog okruženja za svoje članove kako bi im se omogućilo da nastave sa uvođenjem inovativnih i visokokvalitetnih usluga i platformi u korist evropskih potrošača i kompanija.

Velika je čast i obaveza biti u društvu najvećih evropskih telekomunikacionih operatora. Verujemo da je prijem u punopravno članstvo potvrda našeg dobrog rada u dosadašnjem periodu, ali i prilika da kroz saradnju sa najboljima u našoj branši puno toga naučimo i unapredimo u svom radu. Tu pre svega mislim na proces digitalizacije, ali i na brojna druga pitanja koja će oblikovati telekomunikaciono tržište Evrope u narednom periodu“, izjavio je ovim povodom generalni direktor Telekoma Srbija, gospodin Predrag Ćulibrk.

Tokom Generalne skupštine, održane 17. oktobra, ETNO je najavio agendu “Evropa 2030”, koja počiva na tri stuba: usluge povezivanja svetske klase, liderstvo u oblasti tehnologija i usluga i građani u žiži interesovanja.

Između ostalog, ovom agendom se ističe značaj povećanih ulaganja u tehnologije digitalne mreže, inovacija usmerenih ka održivosti, politike u pogledu potražnje i liderstvo u uslugama zasnovanim na obradi digitalnih podataka. Takođe se naglašava potreba za promovisanjem zaokreta u oblasti kreiranja digitalne politike, sa pristupa koji je fokusiran na tržište na pristup koji je fokusiran na građane.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA