Znanje i tehnologija ključ uspešnog poslovanja | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Znanje i tehnologija ključ uspešnog poslovanja

U Beogradu je održana MDS Net@work konferencija, koja je ponudila deo odgovora na aktuelna dešavanja u oblasti modernog poslovanja i kako IT može da ga pospeši.

  Izvor: Miss Stills Photography / MDS Net@work

Na nedavno održanoj MDS Net@work konferenciji pod nazivom “Svi su u igri” domaćim kompanijama i krajnjim korisnicima su predstavljene nove tehnologije iz oblasti hibridne kolaboracije, Antimalware zaštite, modernih Data centar rešenja i naprednih Wireless okruženja.

Konferenciji je prisustvovalo preko 300 IT stručnjaka iz Srbije i regiona, dok su predavanja držali eminentni stručnjaci iz oblasti koje su bile u fokusu konferencije.

Hibridna kolaboracija bila je centralna tema skupa, a svi posetioci konferencije mogli su na licu mesta da vide kako rade najnovija CISCO-va rešenja iz ove oblasti kroz realnu interakciju sa radnicima na gradilištu i u kancelarijskim okruženjima, kao i da saznaju koji nas trendovi u budućnosti očekuju na ovom polju.

Bezbednost i trendovi na polju zaštite informacija, takođe su bili važna tema ovog skupa. Konstatovano je da zabeležen ozbiljan rast malicioznih napada, kao i značajan broj ozbiljnih curenja podataka van poslovnih okruženja. Govorilo se i o ozbiljnim rešenjima koja čine radna okruženja bezbednim, ali o tome u pravcu će bezbednosna rešenja ići u budućnosti.

Najzanimljivija predavanja na konferenciji bila su vezana za Data centre, skladišne mogućnosti koje nude ti centri, iskorišćavanje raspoloživih linkova i virtuelizaciju mrežnih uređaja, uz brže i jednostavnije upravljanje mrežnim i serverskim resursima u okviru samih Data centara. Govorilo se još i o Wireless rešenjima budućnosti, kao i o aktuelnim dešavanjima u ovoj grani IT industrije. 

Čelni ljudi MDS-a poslali su jasnu poruku svima: "Okruženi smo novim tehnologijama i hteli ili ne, bez njih više ne možemo. Kad smo već njihovi svakodnevni konzumenti veoma je važno da razumemo zašto su one tu, zašto su deo nas i naravno, kako mogu da nam pomognu da idemo napred i budemo produktivniji. Zajedno sa njima svi smo u igri".

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

____________________________________________________________________

MONDO Android aplikacija je opet tu: PREUZMITE JE!

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA