Možda se u našoj zemlji roboti ne mogu videti često, ali zato u drugim zemljama oni rade po restoranima pa čak dobijaju i otkaze.
Roboti konobari bi trebalo da pomognu vlasnicima restorana širom sveta, ne da im odmažu i prave probleme.
Jedan restoran u kom je radio robot je bio primoran da mašini da otkaz zbog lošeg rada.
Prosipanje pića i supa nije način na koji se podiže kvalitet usluge, i vlasnici lokala sigurno ne žele da na taj način odbijaju svoje mušterije.
Bez obzira na svu „buku i galamu“ koja se digla oko ovih robota koji se mogu videti u restoranima, dva takva restorana koja su među prvima imali robote, sada su zatvorena. Treći takav restoran je dao otkaze svim robotima.
„Roboti ne bi trebalo da nose supu ili bilo koju drugu hranu.“ Vlasnik je odlučio da ih ne koristi nikada više, rekao je jedan radnik.
Problemi sa kojima se ova tehnologija susreće su jasni. Roboti ne mogu da usluže ljude. Mada, neki restorani ih koriste i dalje, piše Mirror.
Vlasnike restorana iznajmljivanje i troškovi ovakvog robota koštaju oko 5.5 hiljada funti. Mnogo manje od plate jednog konobara. Ali, efikasnost na poslu uošte nije na istom nivou.
Iz menadžmenta kažu da ljudi dolaze kako bi videli robote ali da oni još uvek ne mogu da zamene ljude.
Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.