mts 4G mreža dostupna u 50 gradova | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

mts 4G mreža dostupna u 50 gradova

Izvor mondo.rs Izvor mts

mts 4G mreža na kraju 2015. godine dostupna je za više od polovine stanovništva Srbije, u gotovo 50 gradova i mesta.

 Izvor: mts Tvoj svet.

Brzo širenje ove tehnologije, koja prevashodno obezbeđuje veće brzine interneta, omogućeno je značajnim investicijama u mobilnu pristupnu mrežu u iznosu od 1,7 milijardi dinara (14 miliona evra).

Kada se uključe i sredstva koja je mts izdvojio za licence za 4G, ukupna ulaganja u ovu tehnologiju iznose blizu 6,8 milijardi dinara (oko 56 miliona evra). Zahvaljujući tome, od aprila ove godine, kada je mts otpočeo pružanje usluga putem ove tehnologije, pristup internetu velikih brzina prenosa omogućen je u 47 gradova i turističkih destinacija Srbije.

"Od početka naša želja je bila da u što kraćem roku većina stanovništva Srbije dobije kvalitetan pristup 4G mreži, jer smo svesni koliko je važno stalno poboljšavanje korisničkog iskustva. To je upravo ono što mts sada nudi korisnicima koji pristupaju 4G tehnologiji - superiorno iskustvo surfovanja i korišćenja svih naprednih funkcionalnosti smart uređaja. Nameravamo da zadržimo ovakav tempo, tako da u narednih nešto više od godinu dana, 4G signalom bude pokriveno gotovo tri četvrtine stanovništva“, izjavio je Filip Banković, izvršni direktor za tehniku Telekoma Srbija.

Kako je predviđeno poslovnim planom za 2016. godinu, mts će u narednom periodu omogućiti da više od 70 odsto stanovništva ima pristup 4G mreži. Da bi to obezbedila, kompanija će u tom periodu investirati 2,6 milijardi dinara (21 milion evra) u mobilnu pristupnu mrežu, od čega najveći deo upravo u širenje 4G mreže.

Prednosti uvođenja 4G tehnologije u usluge mobilne telefonije ogledaju se pre svega u značajnom povećanju brzine protoka podataka prilikom korišćenja usluga interneta putem mobilnih uređaja. Brzine povezivanja na mobilni internet upotrebom ove tehnologije povećane su od tri do šest puta u odnosu na prethodnu, 3G tehnologiju, pa se u određenim uslovima mogu postići brzine i do 100 Mb/s prilikom preuzimanja sadržaja.

Da bi se koristile usluge mobilne telefonije putem 4G mreže, potrebno je zameniti SIM karticu onom koja podržava ovu tehnologiju i posedovati odgovarajući mobilni uređaj. Većina telefona koje mts ima u ponudi podržava 4G, a uz određene profile dostupni su već od 1 dinar.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi