Hteli, ne hteli - Windows 10 vam stiže 2016! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hteli, ne hteli - Windows 10 vam stiže 2016!

Evo i kako i zašto to Microsoft radi.

 Izvor: Microsoft.
Windows 10 Start Meni.
Windows 10 Start Meni.
Izvor: Microsoft.

Teri Majerson, direktor divizije Microsofta zadužene za uređaje i servise, objasnio je u poslednjem blogu da će od 2016. godine biti primenjen novi "sistem" isporuke Windows 10 operativnog sistema.

Windows 10 instaliran je na više od 120 miliona računara (svih kategorija) od 29. jula i trend prihvatanja je usporio, a Microsoft misli da ima rešenje kako da održi stopu instalacija na željenom nivou - isporučiće vam Windows 10 kroz sistem ažuriranja Windows OS-a 7 ili 8.1. Evo kako će to zapravo biti.

Prvo, WIndows 10 ovih dana ulazi u "Optional Update" fazu i biće isporučivan deo po deo kroz "Windows Update" centar, preko kojeg inače ažurirate antivirus Windows baze, Windows operativni sistem i Microsoft aplikacije. Kao opcionalno ažuriranje Windows 10 neće biti preuzet dok vi ne otkačite "kućicu" pored njega. Ipak, od "ranog perioda 2016", kako stoji u blog zapisu, Windows 10 će biti prebačen u "Recommended Update" fazu i preuzeće se samostalno na vaš računar zajedno sa ostalim Windows Update-ovima koje inače preuzimate. Većina korisnika ne čačka Windows Update, pa "Recommended Update" opcija ostaje potvrđena za preuzimanje i instalaciju, što znači da će i Windows 10 biti preuzet svim tim korisnicima.

Nakon preuzimanja korisnik će i dalje moći da potvrdi ili odbije instalaciju novog OS-a. Ako se dogodi da u brzini ili nepažnji neko instalira Windows 10 na svoj PC, a ne želi ga, imaće 31 dan da ga isproba i vrati se na stari Windows OS uz zadržavanje fajlova i podešavanja koja su ranije važila. Kako da se to uradi i šta podrazumeva rekli smo vam OVDE - Pogledajte!

Dakle, povedite računa o ovome u narednim nedeljama i eventualno isključite "Recommended Update" instalciju, mada je Microsoft ne preporučuje, jer "živimo u opasnom svetu prepunom pretnji".

Odluka je vaša, a mi sa Windows-om 10 nismo imali loših iskustava, zaista je mešavina najboljeg od Windows-a 7 i 8.1, ali bez metro "zezaica".

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi