Instagram će sakriti golotinju svuda | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Instagram će sakriti golotinju svuda

Autor Marko Čavić

Aplikacija radi na filteru, ali ne za ulepšavanje, nego za sakrivanje golotinje.

 Instagram uz kafu Izvor: SmartLife / Pexels / Kerde Severin

Korisnika ima raznih - neki vole golo telo na slikama ili privid golog tela, a neki baš i ne. Nekim ljudima to čak toliko smeta da su rešili da tuže Instagram zbog "golotinje koju promovišu".

Izgleda da su tužbe urodile plodom, mada pravi razlog za ovo što ćete upravo pročitati nije poznat, ali se poklapa sa trenutkom kad je Instagram ukinuo i PornHub nalog.

Popularna društvena mreža priprema novu opciju koja će doprineti zaštiti mlađih i onih osetljivijih korisnika. Radi se o filteru koji pregleda odlazeću i dolazeću prepisku Direct Messages-a u potrazi za eksplicitnim sadržajem.

Ukoliko je zaštita aktivirana, Instagram će automatski zamutiti spornu fotografiju ili video, zatim obavestiti korisnika da je tako nešto dobio, a na kraju i upitati da li ipak želi da baci pogled. Opcija je za sada u ranim fazama razvoja, pa se ne zna kada će tačno biti u pogonu.

Navodno, obrada se vrši isključivo lokalno, pa softver ne bi trebalo ništa da šalje Meta tj. Instagram serverima. Ipak, s obzirom na to o kojoj se kompaniji radi, u ovo nismo naročito ubeđeni, ali neka bude tako.

Ljudi koji aktiviraju blokiranje golotinje u DM-ovima moći će isto da urade i sa Feed-om tj. da je Instagram proredi u prikazivanju ili je prekrije filterom zamućenja, kao što to čini za neki nasilan ili neprikladan sadržaj druge vrste.

Šta vi mislite o ovome?

 Instagram ukida golotinju Izvor: Instagram

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA