10 NOVIH ANDROID OPCIJA: Google ubacio dodatne funkcije i to za sve korisnike | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

10 NOVIH ANDROID OPCIJA: Google ubacio dodatne funkcije i to za sve korisnike

Ovo nije ograničeno samo na Android 12 korisnike.

 Motorola G200 5G pokrivalice (3).jpg Izvor: SmartLife / Motorola

Kompanija Google nedavno je predstavila verovatno najzanimljivije Android smartfone 2021. godine, koji su i drugačiji i konačno im je sve na svom mestu (ako opet zanemarimo nekoliko bagova, po kojima je Pixel serija uvek bila poznata).

I baš u mesecu u kojem dočekujemo Novu Godinu Google nas je obradovao novim opcijama, koje će dobiti najveći broj Android korisnika, ne samo srećnici koji će imati Android 12 (koji je još uvek na nivou nepostojeće statistike).

Možda će vas zanimati

Ovog puta Google se istovremeno vodio potrebama svakodnevnih korisnika svog operativnog sistema, ali i posebno korisnika-vozača, koji će znati da iskoriste nekoliko Android Auto unapređenja.

Pogledajmo šta je dodao Google u nekoliko Android verzija:

  1. YouTube Music, Google Play Books i Google Photos (People & Pets) dobijaju novi vidžet za ekran telefona, tableta i Android Auto uređaja.
  2. Srećnici koji imaju Android 12 sada mogu da koriste svoje telefone kao digitalni ključ za otključavanje automobila. Za sada je to BMW, ali se lista širi.
  3. Dodata je Family Bell opcija za obaveštenja celoj porodici odjednom na povezanim nalozima - pošaljite poruku svima odjednom i pustite zvonce da ih upozori na nju.
  4. Memories opcija u okviru Google Photos aplikacije napraviće za sve korisnike podsetnike na protekle dočeke Nove godine, proslave Božića i zimske trenutke u snegu ili tokom putovanja.
  5. Automatsko resetovanje dozvola za sve aplikacije, uključujući aplikacije koje se neko vreme već ne koriste. Ova opcija trebalo bi da poboljša privatnost i spreči takve aplikacije da vršljaju po sistemu telefona, ako se već ne koriste. Ova opcija biće aktivna za sve Android uređaje od 6.0 verzije naovamo.
  6. Odlična Google Board (Gboard) aplikacija tj. tastatura dobija hiljade novih emotikona, među kojima će se prvo pojaviti oni sa božićnim i novogodišnjim motivima.
  7. Android Auto će se automatski aktivirati kad se automobil i telefoni povežu.
  8. Funkcija Android Auto dobija novo Always-on play dugme, čijim pritiskom će se aktivirati omiljena muzička aplikacija za slušanje muzike tokom puta, a prednost će imati preuzeti albumi, pesme i liste pesama kako se ne bi trošio internet.
  9. Opcija voice-to-search u Android Auto platformi je brža i bolje prepoznaje glas.
  10. Android Auto dobija i pametnije predloške za brzo odgovaranje na mejlove, SMS ili druge poruke. Ukoliko imate aktiviranog Google Assistant-a on će biti u prilici da čak odgovori umesto vas sve što mu izdiktirate (ovo je i dalje rezervisano samo za podržane jezike - engleski, francuski, nemački, italijanski…).

Na kraju, ostalo je da vam kažemo da će dve poslednje funkcije biti dodate vrlo brzo, dakle tokom decembra svim korisnicima, a da su sve ostale već na našim telefonima.

I još jedna zanimljivost pre zaključenja vesti - Emoji Kitchen je nova "laboratorija" za stvaranje kuvarskih emotikona, pa ako ste u tom fazonu uskoro očekujte i tu opciju, koja je sad dostupna samo u Gboard tj. Google Board aplikaciji.

Pogledajte najavu nekih od novih opcija!

10 novih Android opcija za sve korisnike VIDEO
Izvor: Android
Google Photos People and Pets widget VIDEO
Izvor: Android
Family Bell Android VIDEO
Izvor: Android
Resetovanje dozvola aplikacijama Android VIDEO
Izvor: Android

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA