OVO NE ŽELITE PRVOG DANA PRODAJE TELEFONA: Duple rupe na ekranu, žute i zelene štrafte... | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVO NE ŽELITE PRVOG DANA PRODAJE TELEFONA: Duple rupe na ekranu, žute i zelene štrafte...

Čim su im stigli novi telefoni, počele su da pljušte žalbe.

 Google Pixel 6 problemi sa ekranom Izvor: SmartLife / Twitter / @MarkSchrammVR, SmartLife / Twitter / @ArtemR / Printscreen

Od 28. oktobra, prvog dana prodaje nove generacije Pixel 6 telefona, korisnici koji su dobili svoje uređaje, već su krenuli da se žale na najrazličitije probleme, koji inače ne bi smeli da prođu kontrolu kvaliteta iole ozbiljnog proizvođača.

Već viđeno

U prošlosti se dešavalo da Pixel telefoni imaju slabiju kontrolu kvaliteta i probleme sa hardverom, ali ne i od prvog dana prodaje, i ne u ovolikoj meri. Da stvar bude gora, ne radi se o jednom tipu problema, već više različitih, onih najevidentnijih – sa ekranom.

Možda će vas zanimati

Kako Google nije proizvođač ovih telefona, već im to drugi rede uslužno, dešavalo se u prošlosti da se provuče poneki problem, ali ovakav prvi dan prodaje niko nije zamišljao ni u najgorim noćnim morama. Napomenućemo da se radi o telefonima od 600 i 900 dolara, što nikako nije mala cifra.

Jedan od problema je treperenje ekrana koje se dešava kada se pritisne start dugme kada je telefon isključen. Kao da ekran za sekund dobije napajanje, i onda to nestane, a manifestacija su zelene horizontalne linije uglavnom u donjem delu ekrana.

Drugi problem, karakterističan za Pixel 4 i Pixel 5a modele su zelena boja koja se pojavljivala na crnoj pozadini u različitim situacijama. Ovo nije neuobičajeno za OLED ekrane, posebno za one koji imaju visoku stopu osvežavanja, i teoretski se može rešiti softverskim ažuriranjem.

 Pixel 6 zelena mrlja
Pixel 6 zelena mrlja
Izvor: SmartLife / Reddit / TheAveragePxtseryu

Pored zelenog presijavanja crne pozadine, drugi korisnik se požalio čudnim roze i zelenim šarama ekrana koje su vidljive na beloj pozadini samo pod određenim uglovima. Možda nije vidljivo odmah, ali kada znate da imate neispravan ekran, velika je šansa da će vas to nervirati čak i kada ga ne vidite.

Najinteresantnija stvar je svakako Pixel 6 Pro koji je stigao nov i neotpakovan sa dve rupe za prednju kameru, koje se preklapaju, jedna ispod druge. Korisnik koji je ovo objavio na Twitter mreži kaže da nije u pitanju oštećenje ekrana, jer kada ga pritisnete ništa se ne dešava, pa je verovatno u pitanju dupla rupa na ekranu, koja je greškom izbušena.

Pixel 6 i Pixel 6 Pro telefoni su počeli danas sa isporukom za korisnike koji su ih poručili u pretprodajnom periodu, tako da još uvek nije moguće utvrditi da li se radi o problemu koji je prisutan samo kod ovih nekoliko modela, ili seriji uređaja. I dok se neke stvari poput zelenog presijavanja mogu rešiti softverskim putem, dve rupe za jednu prednju kameru na telefonu od 900 dolara može da reši samo zamena uređaja.

Pixel 6 i Pixel 6 Pro
Izvor: YouTube / Marques Brownlee

Da li su se i vama dešavali čudni problemi sa telefonom? 

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zarko

Ja rek’o neki Kinez, kad ono … 😮