OPET PROMENJENE GOOGLE MAPS: Novi vidžet i drugačiji Material You dizajn | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OPET PROMENJENE GOOGLE MAPS: Novi vidžet i drugačiji Material You dizajn

Osim novih funkcija mapa Google je sad opet promenio i njihov izgled - imamo slike.

 Google Maps nova navigacija eko rute i Lite Navigation 3 Izvor: SmartLife / Google

Kompanija Google u poslednje vreme nekoliko puta je promenila funkcionalnost svojih mapa, dodajući nove opcije, ali i menjajući navigaciju koja sad primenjuje rutu koja je pre svega ekološka, a onda i povoljnija po nas.

Sad je na redu drugi sloj promena, koji se odnosi na vizuelnu komponentu mapa.

Možda će vas zanimati

Google u svim svojim servisima i aplikacijama počinje da primenjuje Material You dizajn, koji se polako pojavljuje i na Google Maps servisu i aplikaciji.

Promene će biti vidljive prvo Android 12 korisnicima, kojih trenutna i nema mnogo, a Material You Dynamic Color je jedna od izmena, koju možete da pogledate u našoj galeriji slika - u pitanju je Google Maps v11.3.0..

Najviše promena svakako će doneti Google Maps vidžet za Android početni ekran i to nove načine navigacije. Preko vidžeta će biti dodate prečice za početak navigacije i bez ulaska u samu aplikaciju i to direktnim kucanjem adrese u polje koje je sad dostupno u vidžetu.

Vidžet ima i polje za pretragu, koje pamti dosadašnje destinacije, ako ste tako omogućili u podešavanjima Google Maps, a moguće je dodati najviše osam brzih prečica za navigaciju koja se najčešće koristi.

Material You Dynamic Color je opcija koja omogućava Google Maps vidžetu da se prilagodi bojama pozadine ekrana vašeg telefona i nije je moguće menjati ručno. Osim Google Maps novi vidžet su dobile i YouTube Music, Google Keep i Google Drive aplikacije.

Nove opcije pojaviće se nakon ažuriranja aplikacije na pomenutu verziju, ali tek kad server odobri promene, što za svakog korisnika može da bude u drugom periodu.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 3

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dušan

Odlično, naročito komunikacija sa Google maps. Kuću smo napravili 1969 god na placu bivše osnovne škole u ulici "Braće Barnić". Kuća je od onda u ulici "Žarka Zrenjanina". Google GPS me šalje iz moje garaže preko bašte u ul Braće Barnić i saopštava mi da sam odande krenuo i tamo se vratio! Osim toga GPS me šalje od moje kuće do aerodroma Beograd preko sporednog puta do susednog Elemira, zatim do Tise, a onda dolmom širine 3m (letnji put) do mosta na Tisi kod Aradca, gde je letnji put zagrađen jakom ogradom, te treba po GPS u da se vratim nazad do Elemira, i lošim putem dođem do pravog, tj do kružnog toka u Zrenjaninu, na magistralni put prema Novom Sadu! Da nisam iz ovog kraja, skrenuo bih po navođenju iz Melenaca desno za Elemir i Tisu i nakon 25 km, j.. bi im mamu! kad dođem do metalne ograda koja ne može da se zaobiđe nikako! Pokušao sam da kontaktiram bezuspešno Google maps, i da ih obavestim da izbrišu tu nepostojeću rutu, kao i da izmene moju adresu, ali UZALUD!!!

Beogradska seljačina

Biće ikonica za Balkan u obliku Putinove rakete.

Neko iz Mase

Super deluje vidžet, dajte još slika!