6 NOVIH OPCIJA STIŽU NA ANDROID: Glasovnom komandom platite račune, poboljšane su poruke, a tu je i uzbuna za zemljotres | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

6 NOVIH OPCIJA STIŽU NA ANDROID: Glasovnom komandom platite račune, poboljšane su poruke, a tu je i uzbuna za zemljotres

Pre samog izlaska Android 12 operativnog sistema i starije verzije će dobiti nove opcije.

  Izvor: SmartLife / Google

Kompanija Google je otkrila da će nove opcije za Android korisnike stići već ovog leta.

Ukupno ima šest novina, a mi smo vam već preneli da je enkripcija na Android Messages aplikaciji postala dostupna svima.

Možda će vas zanimati:

Ono što je posebno zanimljivo je da će svi Android uređaji dobiti nove funkcije, što je iznenađujuća odluka pošto je u prošlosti Google znao da novine dostavi samo na njihovim Pixel telefonima. Nove opcije dolaze pred ažuriranje operativnog sistema Android 12 koji je zakazan za početak septembra. U nastavku pogledajte šta je sve Google spremio za korisnike Android uređaja.

Earthquake Alerts

Ova opcija će biti dostupna svim korisnicima širom sveta, ali neke zemlje će dobiti istu ranije od drugih. Earthquake Alerts System će obavestiti korisnike pre nego što zemljotres pogodi područje na kom se nalaze. "Prioritet nam je da lansiramo Earthquake Alerts u zemljama sa većim rizikom od zemljotresa, a nadamo se da ćemo ga plasirati u sve više zemalja u predstojećoj godini" - istakli su iz kompanije Google.

Još uvek je nepoznato kada će nova opcija stići u Srbiju i u region.

Earthquake alerts
Izvor: Android

Dodatne opcije za Messages   

Pored end-to-end enkripcije koja je stigla na aplikaciji Messages, ta aplikacija će vam omogućiti da označite važne poruke koje želite da zapamtite. Potrebno je da se klikne na poruku koju želite da sačuvate, pa potom i na zvezdicu kako bi to uradili. Jednom kada sačuvate tu poruku, istu ćete naći tako što razvrstate vaše poruke po kategoriji Starred. Ta opcija će biti dostupna u nadolazećim nedeljama. U snimku ispod pogledajte kako izgleda.

Važne poruke Android Messages
Izvor: Android

Poboljšani Emoji Kitchen 

Već sada je dostupna nova verzija Emoji Kitchen, ali samo na beta verziji aplikacije Gboard (tastatura), dok će zvanično izaći tokom ovog leta, prenosi GSM Arena. Uz pomoć Emoji Kitchen možete da napravite zaista interesantne emotikone tako što spojite dva emotikona u jedan. Sa novom verzijom će stići i poboljšani predlozi, a ova opcija će biti dostupna na svim uređajima koji imaju Android 6 ili novu verziju operativnog sistema. U galeriji pogledajte kakve kreacije Emoji Kitchen može da napravi.

Google Assistant i aplikacije

Uskoro će korisnici moći da upravljaju sa određenim aplikacijama uz pomoć svog glasa. Još uvek je nepoznato sa kojim sve aplikacijama ćete moći da upravljate uz pomoć glasa, ali iz te kompanije ističu da će posle glasovne komande "Hey Google, shortcuts" izaći lista aplikacija sa kojim možete da pristupite uz pomoć Google Assistant. Google je naveo primer plaćanja računa uz pomoć aplikacije: “Hey Google, pay my Capital One bill”.

Google Assistant i glasovno upravljanje aplikacijama
Izvor: Android

Poboljšana detekcija glasa i unos lozinki  

Ove novine su prevashodno namenjene ljudima sa motoričkim smetnjama, Voice Access sada dozvoljava korisnicima da upravljaju svojim uređajem putem glasovne komande samo ako gledaju u svoj uređaj. Kada je ona aktivirana, mnogo lakše, brže i efikasnije se upravlja telefonom i aplikacijama uz pomoć glasa. Unapređen je i unos lozinki, kada prepozna polje za šifre, on će vam dozvoliti da unesete istu koristeći slova, brojeve i simbole.

Više opcija za Android Auto

Sada možete da uredite početni ekran vašeg telefona i da manuelno postavite tamni režim (dark mode). Uz pomoć novih tabova  lakše upravlja sadržajem u samim aplikacijama, dok je tu traka od A do Z kako bi lakše i brže stigli do nekog programa. Ubrzan je i proces podešavanja Android Auto servisa ukoliko ga prvi put koristite.

Aplikacije za punjenje električnih automobila i navigaciju su sad dostupne za korišćenje. Znatno je poboljšano i slanje poruka, vaša najomiljenija aplikacija za dopisivanje sada može da se nalazi na početnom ekranu.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA