ANDROID NA VIŠE OD 3 MILIJARDE AKTIVNIH UREĐAJA: iPhone kaska sa tri puta manjim brojem uređaja | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ANDROID NA VIŠE OD 3 MILIJARDE AKTIVNIH UREĐAJA: iPhone kaska sa tri puta manjim brojem uređaja

Android platofrma se pojavila pre više od desedt godina i za to vreme je imala veliki i konstantan rast koji je doveo do tržišne dominacije. Dodajte tome i platformu otvorenog tipa koju proizvođači mogu da menjaju i prilagođavaju i eto razloga Android popularnosti.

Drugačija pravila operativnog sistema, otvoreni kod, i mnoge druge stvari omogućile su Android OS-u da dominira tržištem pametnih telefona. I dok se Apple muči da pređe granicu od 2 milijarde proizvedenih uređaja, Android slavi više od 3 milijarde aktivnih uređaja.

Prema poslednjim informacijama sa kraja 2020. godine, Apple je prijavio oko milijardu aktivnih iPhone uređaja, odnosno svaki drugi proizvedeni telefon je i dalje aktivan, što jeste impozantan podatak. Svoju prvu milijardu aktivnih korisnika Android je ostvario još davne 2014. godine, da bi taj broj porastao na 2 milijarde 2017. i 2,5 milijarde 2019. godine.

Broj aktivnih Android uređaja je u realnosti mnogo veći od 3 milijarde

Na Google I/O konferenciji, jedan od potpredsednika, Samir Samat je objavio veliku prekretnicu od 3 milijarde, ali nije krio sreću zbog činjenice da je to tri puta više od aktivnih korisnika iOS platforme.

Možda će vas zanimati

Napomenućemo i da je broj aktivnih korisnika preuzet sa Google Play Store prodavnice, a da se tu ne računaju alternativne prodavnice poput onih za Amazon Fire tablete, te veliki broj kineskih Android uređaja koji ne koriste Google aplikacije, nažalost, uključujući i novije Huawei uređaje. Zato ove brojeve treba uzeti sa rezervom, jer je zasigurno broj aktivnih Android uređaja mnogo veći nego što je Google objavio.

Jedina zemlja u kojoj Apple i dalje ima tržišnu dominaciju su SAD, kako po pitanju telefona, tako i po pitanju tableta, dok je svugde u svetu Android broj 1.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA