KORISTAN ANDROID TRIK: Odlična opcija uz koju je lako sačuvati privatnost | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KORISTAN ANDROID TRIK: Odlična opcija uz koju je lako sačuvati privatnost

Morate da pozajmite telefon, ali to ne želite da uradite?

Da li ste nekada dali svoj telefon nekoj osobi kako bi obavila poziv, poslala poruku, videla sliku/snimak ili nešto slično, a da vam pritom nije bilo ugodno što se vaš uređaj nalazi u njihovim rukama?

Možda u vašem uređaju postoje lične poruke i fotografije ili su tu neki osetljivi podaci sa posla, a možda imate i čudnu kolekciju mimova (meme) za koje ne želite da niko zna, svakako ne osuđujemo već ćemo vam pokazati kako vaše tajne da sačuvate.

Možda će vas zanimati:

Šta god da je u pitanju, u mobilnim telefonima se nalaze lični podaci korisnika, te je sasvim normalno da svi korisnici žele da njihova intima ostane njihova privatna stvar. Programeri koji su radili na Android operativnom sistemu su se definitivno susreli sa ovakvim problemom jer upravo ti telefoni poseduju jednu opciju koja vas neće naterati na brigu kada date nekom svoj uređaj, pa i na nekoliko minuta.

Ta opcija se zove Guest mode,ona omogućava korisnicima da naprave trenutni nalog na svom pametnom telefonu koji nema nikakve lične informacije o korisniku, nikakve fotografije, kontakte, poruke i podatke. Ona će onesposobiti i neke osnovne funkcije telefona koje možete da aktivirate ukoliko to želite, prenosi Zdnet.

Ukoliko želite da aktivirate ovaj režim za goste, posetite Settings > System > Advanced > Multiple Users,a ako ne možete da nađete tu funkciju, ukucajte u pretrazi vašeg podešavanja Users,a ukoliko ga ni tada nema, sasvim je moguće da vaš uređaj ne podržava ovu opciju. Ako kojim slučajem posedujete iPhone, pronađite Guided Access opciju na vašem uređaju.

Kada nađete tu opciju, videćete na dnu ekrana listu Google-ovih naloga koji su povezani sa tim uređajem. Postoji opcija i da napravite poseban profil koji će koristiti vaš uređaj. Taj proces je brz i trebaće vam svega nekoliko sekundi. U istom prozoru možete i da izbrišete taj profil kada završite sa korišćenjem. Ukoliko želite da osposobite pojedine funkcije u Guest mode, kliknite na točkić i aktivirajte Turn on phone calls and SMS.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 4

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Beogradska seljačina

Ups, iPhone ima GUIDED ACCESS.

Beogradska seljačina

Baš mi je to u glavi kada neko zamoli za hitan poziv. Dao sam iPhone posle manje od 24h od kupovine nekom vrv beskućniku da telefonira, čudnije je bilo njemu nego meni. Zahvaljivao se 10x. U BGD na zelenom vencu sam dao tako isto 2-3 puta Androide, i baš svi ih detaljno zagledaše duže od mene u prodavnici. Mislim da je sve stvar vaspitanja. Ovde beskućnici na ulici slušaju JohnLeeHooker-a i DireStraits albume za koje ni ja ne znam(a imao sam ih bar 10), a kod nas Ciki/Miki/Biki/Siki, sipaj pivo čiči/teči/dedi…

Ljakse

@Beogradska seljačina Hahahahah