OPCIJE KOJE SU SE DOSAD PLAĆALE SAD SU BESPLATNE: GMail časti, aktivirajte sve što želite | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OPCIJE KOJE SU SE DOSAD PLAĆALE SAD SU BESPLATNE: GMail časti, aktivirajte sve što želite

Google olakšao posao, sada se sve na jednom mestu nalazi!

Milioni korisnika GMail usluga su dobili besplatnu nadogradnju koja će olakšati korišćenje ostalih Google-ovih servisa, uključujući Chat i Rooms.

Treba istaći da je Google prvi put te usluge otkrio još prošle godine, ali one su bile rezervisane samo za korisnike Workspace usluga.

Možda će vas zanimati:

Google Workspace je kolekcija usluga te kompanije koje su rezervisane za preduzeća, a iste omogućavaju radnicima da koriste GMail, Google Calendar, Google Meet, Google Docs i druge usluge sve na jednom mestu. Sada ne morate da radite za kompaniju koja plaća Google-u za ovakve usluge, već možete besplatno da aktivirate ove opcije, prenosi 9To5Google.

Cilj ovoga je da sve radite na jednoj stranici, zbog čega će se sve te opcije nalaziti na Gmail-u, ukoliko ih uključite. Integracija Chat i Rooms usluga je napravljena tako da dovede što bržu razmenu poruka, a sve kako ne bi morali da pravite novi mejl. Svi vaši Gmail kontakti će biti dostupni i u Chat prozoru. Rooms je odličan za komuniciranje sa članovima porodice i grupom prijatelja, bez potrebe da zatvarate GMail i otvarate novu aplikaciju.

Jednom kada ažurirate GMail na vašem telefonu (ukoliko on nije na poslednjoj verziji), moraćete sami da uključite te opcije. Kada to uradite u GMail-u će se pojaviti četiri sekcije, Mail, Google Meet (ekvivalent Zoom aplikacije) i interfejs za Chat i Rooms. Ukoliko ne znate kako to da uradite, bez brige, samo pratite ova upustva ili još bolje pogledajte našu galeriju!

Kako aktivirati novi Gmail sa Chat i Rooms uslugama

Android

  • Kliknite na tri linije u gornjem levom uglu GMail aplikacije
  • Otvoriće vam se sa leve strane ekrana novi meni i nađite opciju Settings (Podešavanje)
  • Ukoliko imate više adresa, ispod General settings opcije vam se nalaze vaši nalozi, izaberite po vašoj volji (samo da nije poslovni)
  • Nađite rubriku General, a ispod nje se nalazi Chat (early access) opcija, štiklirajte kockicu
  • Kliknite na Try it kada se pojavi novi prozor
  • Restartujte GMail aplikaciju, odnosno ponovo je pokrenite

Uspešno ste osposobili ove opcije na Android telefonu, a jednom kada ponovo pokrenete GMail pojaviće vam se upustva koje možete ispratiti.

Računari

Potrebno je da posetite stranicu mail.google.com/mail/u/0/#settings/chat(Ukucajte u vaš internet pregledač) i tu ćete videti tri opcije. Aktivirajte Google Chat (Early Access)umesto što vam je uključen Classic Hangouts.Jednom kada potvrdite, to bi bilo to! Poslednja fotografija u galeriji je kako izgleda taj meni.

Nama su se ove opcije pojavile na tri od četiri adresa, sa tim što je četvrti GMail poslovan, zbog čega verovatno i nema te opcije. Još uvek se ne zna kada će Google automatski implementirati ove opcije u GMail, ukoliko ne želite da sačekate, ta kompanija vam je dala opciju da ih uključite, a sada znate i kako!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

D

Ja azurirao danas, nema jos nove opcije.