BESPLATNO UBRZANJE SVIH SNAPDRAGON TELEFONA: Bolje performanse preko noći | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BESPLATNO UBRZANJE SVIH SNAPDRAGON TELEFONA: Bolje performanse preko noći

Saradnja kompanija Google i Qualcomm doneće do kraja godine ažuriranje za Android telefone koje će omogućiti brži rad svim telefonima sa Snapdragon čipsetovima.

  Izvor: SMARTLife / Qualcomm

U jednom od nadolazećih ažuriranja za Google Play servise biće uključen Neural Netwoks API (NNAPI), zadužen za obradu kompleksnih zahtevnih operacija za mašinsko učenje na Android uređajima. Kako dobar deo Android OS-a zavisi od ovih operacija, novo ažuriranje će omogućiti da telefoni sa Qualcomm Snapdragon čipsetovima imaju bolje performanse na velikom broju esencijalnih delova rada operativnog sistema.

Bolje performanse sistema kroz redovno ažuriranje

Ubacivanjem ovog API-ja u Google Play servise, Qualcomm će moći redovno da ažurira drajvere, unapređujući performanse na sistemskom nivou, kako se drajveri budu razvijali, slično onome što radi sa svojim GPU-ovima. Kada NNAPI bude implementiran, razvojni timovi će moći da implementiraju obradu nekih ekstremno kompleksnih delova neuronskih mreža na lokalnom Android hardveru, što će dovesti do boljih performansi sistema.

 Snapdragon Sound tech
Snapdragon Sound tech
Izvor: MONDO / Qualcomm

Možda će vas zanimati

Saradnja kompanija Google i Qualcomm na polju API-ja za neuronske mreže ima za posledicu bolje performanse za krajnje korisnike, kao i automatska ažuriranja na sistemskom nivou. Umesto da čekate novu verziju operativnog sistema ili čak kupujete novi telefon kako biste mogli da iskoristite sve prednosti hardvera koji vaš telefon poseduje, ažuriranje će doći preko Google Play Store, a vaš telefon će postati brži preko noći.

Google Maps i Google Assistant

Qualcomm je u svom saopštenju pomenuo Google Maps i Google Assistant kao dva ključna primera aplikacija koje će postati bolje, pametnije i intuitivnije nakon ovih ažuriranja. Na žalost Qualcomm nije precizirao kada će tačno početi da stižu ažuriranja, ali je navedeno da će ona stići „kasnije ove godine“. Takođe, Qualcomm se obratio i razvojnim timovima da mogu da računaju na NNAPI i da u svojim aplikacijama računaju na njegovo korišćenje za veliki broj Android telefona sa Snapdragon hardverom.

Ukoliko unapređenja budu osetna, očekujemo da će konkurencija ponuditi alternativu za svoje čipsetove (Exynos, MediaTek, Kirin), kako bi ostali u korak sa performansama.

Možda će vas zanimati

Qualcomm je pre nešto više od godinu dana omogućio ažuriranje GPU drajvera kroz Play Store, omogućivši korisnicima poboljšanje performansi, poput onih na Windows OS-u, i prilagođavanje popularnim igrama. Adreno grafike su kroz ažuriranja takođe dobijale i nove tehnologije koje je Qualcomm u međuvremenu implementirao, zajedno sa alatima koji omogućavaju bolju optimizaciju igara i prilagođavanje vašem hardveru.

Na ovaj način Qualcomm kroz svoje čipsetove nudi dodatnu vrednost korisnicima – garanciju da će njihov softver evolutivno pratiti hardver i omogućavati da se iz njega izvuče maksimum kako vreme prolazi. Prvo kroz GPU, pa kroz Snapdragon Sound, a sad i kroz API za neuronske mreže, koji omogućava bolje performanse za širok spektar aplikacija i pozadinskih procesa.

Da li znate još nekog proizvođača čipsetova koji radi sličnu stvar?

Pročitajte i ovo:

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA