NOVI ANDROID DONOSI EKSTRA TAMNI REŽIM: Za još udobniji rad noću | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVI ANDROID DONOSI EKSTRA TAMNI REŽIM: Za još udobniji rad noću

Jedna od novina koja se trenutno testira na Android 12 operativnom sistemu se naziva "Extra Dim" i služi da dodatno zatamni prikaz na ekranu, još više nego kad slajder svetline dovedete skroz do leve ivice.

  Izvor: SmartLife / Android Developers Blog

Google je pre ovoga imao sličnu opciju koja se nazivala Smanjivanje jarkih boja (Reduce Bright Colors) ili Smanjivanje svetline (Reduce brightness), ali je Extra Dimopcija objedinila željene napore Android softverskog tima da uvede novu opciju kada tamni prikaz nije dovoljno taman.

Ideja iza Extra Dim režima je da učini prikaz na ekranu udobnijim za čitanje kada je minimalna svetlina na telefonu i dalje svetla. Ovo je zgodno kada koristite telefon uveče u tamnoj sobi ili krevetu pred spavanje. Iako ovo nikako ne preporučujemo, Extra Dim opcija vam omogućava da donekle rasteretite svoje oči i ne pravite preveliki kontrast svetlinom ekrana.

Možda će vas zanimati

 U Android 12 Developers Preview 3 Extra Dim opcija je dobila svoju prečicu u delu sa obaveštenjima, pa je ovu opciju moguće ostaviti aktivnom, sve dok je ne deaktivirate, pa čak i nakon restarta, prilagođavajući prikaz vašim potrebama. I Extra Dim ima svoj slajder za intenzitet zatamljivanja, pa je moguće prilagođavati koliko tamno želite da vaš ekran bude ekstra zatamljen.

Kao i sve u Developers Preview verzijama Android operativnog sistema, ova opcija je tu samo za potrebe testiranja. Ne bi bio prvi put da Google prosto izbaci mnoge zanimljive stvari koje smo viđali u beta verzijama i za koje smo se nadali da bi mogli da prežive do finalnog softvera.

Extra Dim je zanimljiva opcija koja vam je potrebna kada tamni režim prikaza jednostavno nije dovoljan, i kada je potrebno nešto da smanji kontrast između ambijentalne svetline i vašeg telefona. Opcija dva je da upalite svetlo.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo:

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA