SAMO ZA WINDOWS 11: Ažurirane omiljene Microsoft aplikacije kalkulator, mejl, kalendar i alatka za isecanje sadržaja | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SAMO ZA WINDOWS 11: Ažurirane omiljene Microsoft aplikacije kalkulator, mejl, kalendar i alatka za isecanje sadržaja

Nove aplikacije isključivo za Windows 11 - žao nam je Windows 10 korisnici!

  Izvor: SmartLife / Microsoft

Prvo značajno ažuriranje Windows 11 Insider Preview verzije novog operativnog sistema donosi nove aplikacije i jednu staru alatku u novom ruhu.

Microsoft je ažurirao i promenio Microsoft Mail, Microsoft Calendar i Microsoft Calculator, čije se nove opcije, izgled i dodaci mogu isprobati samo u okviru Windows 11 sistema.

Možda će vas zanimati

Pritisnite Windows taster, SHIFT i taster S i otvoriće vam se Microsoft Snipping Tool.

Ovo je, da prevedemo na srpski, seckanje slike ekrana i to u obliku i veličini koji vama odgovaraju. Nove opcije su dodate za izbor oblika seckanja, kao i za dodavanje teksta ili obeleživača. Ova alatka radi i u Windows 10 sistemu, ali nema toliko “raskošne“ opcije kao što ih sada ima u Windows 11.

Aplikacije Mail i Calendar, pored novog izgleda, dobijaju umekšane i zaobljene uglove, ali i pozadinska značajna unapređenja, koja će ih učiniti bržim i boljim što se integracije u sam OS tiče.

Samo zbog ljubavi prema GitHub ekipi Microsoft programeri su iznova napisali Microsoft Calculator aplikaciju u C# i omogućili da nezavisni i drugi programeri mogu da ubacuju svoje kalkulatorske dodatke kad to požele. Kalkulator sad ima novi izgled, kao Mail i Calendar, ali i taman režim rada, koji je dosad nedostajao.

Izgleda da će nove aplikacije ostati u okviru Windows 11 operativnog sistema, neće izgleda doći za Windows 10, jer se u zvaničnom saopštenju povodom ubacivanja u novi OS stari uopšte ne spominje, a navodi se da će Windows 11 dobiti još ovakvih unapređenih i redizajniranih aplikacija.

Izgleda da će se Microsoft potruditi svuda gde treba da nas privoli da pređemo na novi OS.

Šta vi kažete na Windows 11?

Windows 11
Izvor: YouTube / Windows

Windows 11 operativni sistem
Izvor: Windows

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 2

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bojan

Uh, zanimljiva tema. Ali, trebalo bi o njoj pisati, bar knjigu. Najbolje bi bilo da ljudi koji ne znaju ili nisu radili sa Win API ne komentarisu. Win GUI Api je izuzetno kompleksan i naravno neorganizovan, ali, to se sve mora zanemariti i oprostiti, jer kada je nastajao win api, niko nije imao predstavu koliko daleko ce sve otici. To je bilo vreme pocetka. Znaci sve se prasta. Microsoft je dobar posao uradio sa WinForms .NET, ali ostali su isti problemi. Double buffering i Flickering. Posle toga, pokusali su sa WPF, ali su preterali, pa stvar nije zazivela, inace ideja je bila opasna; gui je koristio directx i mogle su da se prave stvari kao u filmovima, ali kazem, Microsoft ga je preduvao, a programeri nisu bili spremni, da uce novu Microsoftovu, prenaduvanu tehnologiju i stvar je propala. Ja sam ga, nesto kratko testirao i video sam da je sve automatizovano i mislim da je to bio problem. Pravi programeri; ne developeri (sajtovi) vole sloboru, a ne da mora po sablonu. Sada Microsoft pokusava sa UWP, i to svim silama gura na win 10, pa ce sigurno i na win 11, ali to je za developere; pravi programeri ne pristaju na to. Microsoft treba da prebaci ceo desktop u directx, ali tu bi posledice bile ogromne; stari programi ne bi radili, ali mislim da trebaju preseci i resiti to. Znaci ovo je idralna prilika, budziti win 10, a u isto vreme win 11 prebaciti na directx, da daju vremena programerima. Za par godina nebi se ni osetio prelazak. Posle toga bi desktop i programi bili kao u filmovima, sve 3d. Procesori su jaki, cak i integrisane grafike su sad spremne za tako nesto. Ide se ka tome, ali na neki Microsoftov nacin, da nabije sve zajedno...

Beogradska seljačina

Samo da je novo, neka baguje do besvesti, neka ne radi uopšte, samo da eto imamo rupu u koju možemo da sakrijemo svoje "programerske" živote.