3 NAJJAČE WINDOWS PREČICE: Radićete i brže i lakše, miša ćete koristiti sve manje | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

3 NAJJAČE WINDOWS PREČICE: Radićete i brže i lakše, miša ćete koristiti sve manje

Verovatno najkorisniji Windows trikovi.

 Izvor: MONDO portal.

Osim prečica na tastaturi sa CTRL tasterom, o kojima smo vam već pisali, Windows 10 i drugih operativni sistemi nude još mnogo prečica pomoću Windows tastera.

Windows taster je deo svake Windows PC mašine i to je onaj taster sa logotipom operativnog sistema.

Možda će vas zanimati

Ako do sada niste koristili prečice koristeći Windows taster - sad je vreme da počnete!

Pre svega podsećamo vas na jednu od najkorisnijih Windows prečica - Windows taster + V slovo na tastaturi otvoriće vam ostavu sa kopiranim stvarima kroz Windows OS!

Ovo je Windows 10 opcija i moguće ju je podesiti da pamti tačan broj stvari u tzv. Clipboard-u, a u privremenoj memoriji je moguće držati delove teksta ili kompletne tekstove, slike, fajlove i druge tipove datoteka.

Idemo sad dalje, na tri naše omiljene prečice.

Pomoću Windows tastera i slova S otvarate dijalog za pretragu svega na računaru. Ova prečica će pokrenuti novi dijalog u kojem je moguće tražiti aplikacije, dokumente, internet, imejl, muziku, fotografije, čak i podešavanja računara i video fajlove.

Pomoću Windows tastera i slova E otvarate File Explorer i možete da počnete odabir foldera ili dokumenata koristeći strelice i Enter taster - miš vam nije potreban.

Pomoću Windows tastera i slova I otvarate Settings meni. I ovde, kao i u Windows + E prečici imate mogućnost da prolazite kroz podešavanje računara koristeći Tab taster za izbor odeljka, strelice za opcije u svakom od odeljaka i Enter da odaberete to što želite.

Windows + S prečica na tastaturi Windows Search prozor Izvor: SmartLife / Marko Čavić

I još jedna prečica za kraj ;) Verovatno nju znate, ali nije zgoreg da i nju ubacimo na listu!

Pomoću Windows tastera i slova D sklonićete sve sa ekrana i otići na desktop s tim da nijedan program nećete isključiti, nego samo spustiti u taskbar.

Ovo su samo neke od korisnih Windows prečica pomoću istoimenog tastera, a vi nam u komentarima napišite svoje omiljene tastere pomoću CTRL i Windows tipki ili neke druge, koje vi često koristite!

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Tanja

Korisni saveti

Najnovije

Uređaji

Testovi