WINDOWS 10 NAJPOPULARNIJI U SRBIJI, prati ga Windows 7 koji je kod nas natprosečno popularan | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

WINDOWS 10 NAJPOPULARNIJI U SRBIJI, prati ga Windows 7 koji je kod nas natprosečno popularan

Zvanična statistika desktop operativnih sistema u Srbiji pokazuje ubedljivo vođstvo Windows 10 OS-a, ali i da se Windows 7 ne predaje i dalje.

  Izvor: SmartLife / StatCounter

Prema zvaničnoj statistici Statcounter kompanije Windows 10 je najviše korišćen desktop operativni sistem u našoj zemlji.

Ova statistika se poklapa sa globalnim trendom, ali je sa preko 65% Windows 10, ipak manje popularan nego na globalnom nivou.

Možda će vas zanimati

Globalno, Windows 10 koristi preko preko 78% desktop korisnika.

U svetu se i dalje koristi i Windows 10, preko 16% desktop korisnika ima taj OS, a u tragovima sa tri i manje procenata koriste se (ovim redom) Windows 8,1, Windows 8, Windows XP i na kraju čak i Windows Vista.

Ono što Srbiju izdvaja od sveta jeste veoma veliki procenat korisnika starijeg Windows 7 operativnog sistema - u našoj zemlji Windows 7 korisnika i dalje ima čak 28,3%, što je za 12% više u odnosu na svetski prosek. Ipak, prema tendencijama Windows 10 nastavlja da se penje po učestalosti upotrebe, dok Windows 7 pada i to već duže od šest meseci.

Za godinu dana Windows 7 u Srbiji pao je za oko šest procenata, dok je Windows 10 porastao za sedam.

Ovi podaci sakupljeni su na osnovu poseta sajtovima koje kompanija Statcounter prati i za poslednjih godinu dana, u periodu od jula 2020. godine do kraja jula tekuće godine.

Anketa

Jeste li prešli na Windows 10?

  • Jesam.

    61.7% (58)

  • Nisam.

    29.79% (28)

  • Nisam, ali planiram...

    8.51% (8)

Jeste li prešli na Windows 10?

Rezultati

Windows 10 taskbar nova opcija
Izvor: Windows

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 11

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Tommy Gavin

Ponosno kažem da privatno koristim Ubuntu i Linux Mint! Na mašinama drugih korisnika gazim M$ i ukidam ga iz opticaja kad god mogu!

Mika

@Tommy Gavin Nazarađivah se para od takvih "stručnjaka." Zahvaljujući Linux-u, Microsoft i administratori koji stvarno poznaju Windows se nazarađivaše para. Oko trećinu kada prvi put instaliraju Windows, a onda dve trećine kada "vrću dedinu sliku," kada korisnici shvate koliki su i*ioti bili što su verovali

maja

Windows 7 više nije podržan, kao ni Windows XP, nema nikakvih Update za njega regularno. Windows 10 je previše zagadjen nepotrebnim aplikacijama i apdejtima koje lako možete ukloniti power shell skriptom pod nazivom Windows 10 Debloater. Ljudi vole Windows 8.1 jer se lako može isključiti regularni Windows update, a i nema toliko Telemetrije i bloatwarea kao Windows 10. Windows 11 je mnogo bolji od Windows 10, ali ga je teže instalirati, jer nema regularni ISO kao Windows 10.

Najnovije

Uređaji

Testovi