KAKO DA POKRENETE ANDROID APLIKACIJE NA RAČUNARU: Neće vam biti potreban Windows 11, dovoljna je i desetka | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA POKRENETE ANDROID APLIKACIJE NA RAČUNARU: Neće vam biti potreban Windows 11, dovoljna je i desetka

Pogledajte kako da preko računara koristite Android aplikacije.

  Izvor: SmartLife / Samsung

Microsoft je predstavio Windows 11, novi operativni sistem koji će doći sa mnoštvo novih opcija, a jedna takva je i mogućnost pokretanja Android aplikacija.

To nije ništa novo na Windows operativnim sistemima, postoje razni programi i emulatori koji tako nešto omogućuju.

Možda će vas zanimati:

Ukoliko imate Samsung Galaxy telefon, vi već sada možete da koristite Android aplikacija na Windows 10 operativnom sistemu, a za to će vam biti potrebna Your Phone aplikacija koju je sam Microsoft plasirao. Windows 10 će vam omogućiti i da pokrenete više Android aplikacija, te da ih držite jednu do druge ukoliko to želite. Postoji i opcija da izaberete najomiljenije aplikacije i onda će se iste naći na vašem Taskbar-u ili Start meniju, kako bi istim brže i lakše pristupili.

Jednom kada uključite neku aplikaciju, otvoriće vam se novi prozor (uz Your Phone app prozor), a moći ćete da je koristite totalno isto kao što bi na vašem pametnom telefonu, a aplikacija Your Phone ne mora da bude otvorena, prenosi Cnet. Kako sve više ljudi radi od kuće, mogućnost da povežete aplikacije vašeg telefona na većem ekranu može značajno da poboljša efikasnost i multitasking.

Iako je ova opcija uveliko dostupna, trenutno mogu da je koriste samo korisnici Samsung Galaxy telefona, klikom na označeni deo rečenice pogledajte i da li se vaš model nalazi na listi.

Šta je potrebno da pokrenete Android aplikacije na Windows 10

Osim Samsung Galaxy telefona (bar za sada), potreban vam je računar koji ima Windows 10 October 2019 update ili noviji. Da biste proverili koju verziju operativnog sistema koristite idite na Settings > Updates & Security > Check for update. Potrebna vam je još Your Phone aplikacija i da osposobite opciju na telefonu Link to Windows (nalazi se u padajućem meniju telefona, gde palite i Wi-Fi). Vaš telefon i računar moraju da budu povezani na istoj Wi-Fi mreži kako bi mogli da se povežete.

Kako koristiti Android aplikaciju na Windows 10

Jednom kada ste sve instalirali, prijavili i povezali telefon i računar na istu Wi-Fi mrežu, otvorite Your Phone aplikaciju. Prostim klikom na aplikaciju ćete moći da otvorite novi prozor u kom će se pojaviti ista. Treba napomenuti da neće sve aplikacije raditi sa tastaturom i mišem, ali većina hoće. Kontrolna šema:

  • Levi klik - kao običan dodir na ekranu telefona.
  • Desni klik - povratak na prošlu stranu.
  • Dug levi klik - ista reakcija kao kada dugo zadržite prst na ekranu telefona, isto tako možete da prevučete fajl, folder, itd...
  • Točkić - kretanje između stranica vertikalno ili horizontalno.
Link To Windows za Galaxy
Izvor: Samsung Business USA

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 2

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dušan

Ne vidim apsolutno ni jedan razlog da bi to uradio!?!?

ProlazNIK

BlueStacks i ne treba vam ništa više.