Microsoft kupio GitHub, platio skoro kao za Skype | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Microsoft kupio GitHub, platio skoro kao za Skype

Ono o čemu se šuškalo zvanično je i potvrđeno - Microsoft je kupio GitHub.

  Izvor: Promo / Microsoft

Microsoft je potvrdio da je kupio GitHub za 7.5 milijardi zelenih novčanica (u akcijama), a akvizicija bi trebalo da bude završena do kraja godine, kad sva regulatorna tela daju svoj pristanak za preuzimanje GitHub-a. GitHub je početkom 2015. godine procenjen na dve milijarde dolara, da bi ga danas Microsoft kupio za čak 7.5 milijardi. Ovo je druga velika kupovina kompanije, od kada je vodi Satja Nadela, nakon kupovine LinkedIn poslovne mreže (koja je plaćena 26.2 milijarde dolara).

Zanimljivo je napomenuti i da je tokom 2011. Microsoft za Skype odvojio 8.5 milijardi dolara za kupovinu.

Microsoft: Ispravljena greška nakon 33 godine!

Najbolja Windows 10 PC opcija stigla na Android!

GitHub je popularan među programerima, koji na tom servisu-sistemu završavaju sav posao, uključujući razvoj i vođenje projekata, dokumentaciju i kodiranje. Na oko 85 miliona poslova održavanih na GitHub-u radi preko 27 miliona posvećenih programera i drugih ljudi, koji će sad morati da se usklade sa Microsoft Cloud i AI jedinicom, koja će biti zadužena za GitHub.

Microsoft kompanija je u decembru 2017. ugasila svog GitHub konkurenta, Codeplex, i od tada preko 1.000 stalno zaposlenih Microsoft inženjera i programera aktivno doprinosi razvoju GitHub zajednice. Microsoft-u je GitHub potreban prvenstveno kako bi zadobio poverenje programerske zajednice, smatra The Verge, koji napominje da se IT biznis sad razvija sporije nego ranije, ali da je potrebno mnogo veće znanje i konstantno unapređivanje IT poslovanja, kako bi se postiglo uspešno poslovanje, posebno u domenu Cloud-a i razvoja veštačke inteligencije.

Skype podiže kvalitet poziva, ali ne svima

Microsoft je dosad imao vrlo uspešne akvizicije, LinkedIn i Minecraft su među njima, ali i potpuno promašene, poput Nokije i relativno uspešne, kao što je Skype. Da bi ostao ono što je sad GitHub će morati da ostane nezavistan u okviru Microsoft tima i, prema rečima kompanije, tako će i biti.

Šta se, ipak, sprema za budućnosti - videćemo…

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA