NOVI WINDOWS PLAĆAĆE SE 31 $ MESEČNO PO ČOVEKU: Microsoft najavio Windows 365, novi Cloud PC po modelu Office pretplate | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVI WINDOWS PLAĆAĆE SE 31 $ MESEČNO PO ČOVEKU: Microsoft najavio Windows 365, novi Cloud PC po modelu Office pretplate

Novi Windows 365 Cloud PC doneće podršku za pristup operativnom sistemu sa bilo kog mesta. Microsoft objavio i konfiguracije i prednosti svake od njih.

  Izvor: SmartLife / Microsoft

Tokom Inspire konferencije kompanije, Microsoft je najavio posebnu verziju operativnog sistema Windows 11 - Windows 365, koji je nazvan i Cloud PC.

Windows 365 je Cloud verzija za koju će se plaćati sezonska pretplata - mesečna, godišnja ili višegodišnja, kao što je to sada slučaj sa Office 365 paketom programa.

Možda će vas zanimati

Putem pristupa Cloud servisu, jer će posebna verzija Windows 11 biti non-stop dostupna putem virtuelnih mašina, korisnik će moći da pristupi svom operativnom sistemu, praktično svom računaru, s bilo koje tačke na planeti gde postoji adekvatna internet konekcija.

Ova verzija Windows OS-a posebno je zanimljiva poslovnim korisnicima, kojima je pristup poslovnim fajlovima neophodna uvek i svuda, čak i kad nemaju svoj PC pri ruci.

Microsoft obećava tzv. enterprise nivo bezbednosti u više koraka i posebne poslovne polise, koje će omogućiti bezbedan pristup Cloud PC-ju. Ovaj sistem rešava i veliki broj problema IT odeljenja velikih kompanija i korporacija, olakšava podešavanje, omogućava korišćenje najsavremenijeg hardvera, ali i snižava troškove održavanja.

Pogledajte Windows 365 Cloud PC OS:

Cloud PC će biti dostupan u dve verzije, Windows 365 Business i Windows 365 Enterprise, od 2. avgusta. Ono što već znamo jeste da će pretplata zavisiti od broja korisnika naloga i dužine trajanja pretplate, kao i da će cena pretplate biti usklađena sa politikom kompanije namenjene poslovnim korisnicima.

Windows 11 će pomoću Windows 365 sistema tj. Cloud PC-ja doživeti revoluciju, koju je aktuelna pandemija virusa korona samo donela još brže.

Windows 365 VIDEO
Izvor: Microsoft 365

Cena Windows 365 Cloud PC konfiguracija

Za 31 dolar mesečno po jednom korisniku Microsoft će kompaniji ispod 300 zaposlenih ponuditi CPU sa dva jezgra, 4 GB RAM, 128 GB memorije i još Microsoft 365 aplikacije, Microsoft Teams (samo audio), Outlook, Excel, PowerPoint, OneDrive, Adobe Reader, Edge, biznis aplikacije , Defender podršku.

Svim servisima pristupa se sa bilo kojeg uređaja i sa bilo kog mesta gde postoji adekvatna internet veza.

Microsoft će ponuditi ukupno 12 virtuelnih mašina i od njihove jačine će i zavisiti visina pretplate, kao i od toga kolika je kompanija u pitanju. Tako će najslabija konfiguracija biti jednojezgarni CPU sa 2 GB RAM i 64 GB memorije, a najjača će ponuditi 8 jezgara u CPU-u, 32 GB RAM i 512 GB memorije.

U okviru Cloud PC infrastrukture biće ponuđen internet brzine 10 Gbps ka korisniku i čak 4 Gbps od njega, uz podršku za eksterne monitore (do 16 njih), korišćenje USB memorije i skenere. Neke od funkcija će zahtevati da se na sistem povezuje sa Windows uređaja.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA