NOVI WINDOWS PLAĆAĆE SE 31 $ MESEČNO PO ČOVEKU: Microsoft najavio Windows 365, novi Cloud PC po modelu Office pretplate | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Windows 365

NOVI WINDOWS PLAĆAĆE SE 31 $ MESEČNO PO ČOVEKU: Microsoft najavio Windows 365, novi Cloud PC po modelu Office pretplate

Autor Marko Čavić
Autor Marko Čavić

Novi Windows 365 Cloud PC doneće podršku za pristup operativnom sistemu sa bilo kog mesta. Microsoft objavio i konfiguracije i prednosti svake od njih.

Izvor: SmartLife / Microsoft

Tokom Inspire konferencije kompanije, Microsoft je najavio posebnu verziju operativnog sistema Windows 11 - Windows 365, koji je nazvan i Cloud PC.

Windows 365 je Cloud verzija za koju će se plaćati sezonska pretplata - mesečna, godišnja ili višegodišnja, kao što je to sada slučaj sa Office 365 paketom programa.

Možda će vas zanimati

Putem pristupa Cloud servisu, jer će posebna verzija Windows 11 biti non-stop dostupna putem virtuelnih mašina, korisnik će moći da pristupi svom operativnom sistemu, praktično svom računaru, s bilo koje tačke na planeti gde postoji adekvatna internet konekcija.

Ova verzija Windows OS-a posebno je zanimljiva poslovnim korisnicima, kojima je pristup poslovnim fajlovima neophodna uvek i svuda, čak i kad nemaju svoj PC pri ruci.

Microsoft obećava tzv. enterprise nivo bezbednosti u više koraka i posebne poslovne polise, koje će omogućiti bezbedan pristup Cloud PC-ju. Ovaj sistem rešava i veliki broj problema IT odeljenja velikih kompanija i korporacija, olakšava podešavanje, omogućava korišćenje najsavremenijeg hardvera, ali i snižava troškove održavanja.

Pogledajte Windows 365 Cloud PC OS:

Cloud PC će biti dostupan u dve verzije, Windows 365 Business i Windows 365 Enterprise, od 2. avgusta. Ono što već znamo jeste da će pretplata zavisiti od broja korisnika naloga i dužine trajanja pretplate, kao i da će cena pretplate biti usklađena sa politikom kompanije namenjene poslovnim korisnicima.

Windows 11 će pomoću Windows 365 sistema tj. Cloud PC-ja doživeti revoluciju, koju je aktuelna pandemija virusa korona samo donela još brže.

Windows 365 VIDEO
Izvor: Microsoft 365

Cena Windows 365 Cloud PC konfiguracija

Za 31 dolar mesečno po jednom korisniku Microsoft će kompaniji ispod 300 zaposlenih ponuditi CPU sa dva jezgra, 4 GB RAM, 128 GB memorije i još Microsoft 365 aplikacije, Microsoft Teams (samo audio), Outlook, Excel, PowerPoint, OneDrive, Adobe Reader, Edge, biznis aplikacije , Defender podršku.

Svim servisima pristupa se sa bilo kojeg uređaja i sa bilo kog mesta gde postoji adekvatna internet veza.

Microsoft će ponuditi ukupno 12 virtuelnih mašina i od njihove jačine će i zavisiti visina pretplate, kao i od toga kolika je kompanija u pitanju. Tako će najslabija konfiguracija biti jednojezgarni CPU sa 2 GB RAM i 64 GB memorije, a najjača će ponuditi 8 jezgara u CPU-u, 32 GB RAM i 512 GB memorije.

U okviru Cloud PC infrastrukture biće ponuđen internet brzine 10 Gbps ka korisniku i čak 4 Gbps od njega, uz podršku za eksterne monitore (do 16 njih), korišćenje USB memorije i skenere. Neke od funkcija će zahtevati da se na sistem povezuje sa Windows uređaja.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi