VIBER PROŠIRIO SLANJE SLIKA, VIDEA I FAJLOVA: Brža komunikacija i lakše rešavanje problema | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIBER PROŠIRIO SLANJE SLIKA, VIDEA I FAJLOVA: Brža komunikacija i lakše rešavanje problema

Viber uveo lakše četovanje s brendovima i rešavanje različitih problema.

 Rakuten Viber foto 13.jpeg Izvor: SmartLife / Viber

Najpopularnija aplikacija za razmenu poruka u Srbiji - Rakuten Viber - predstavlja nove funkcionalnosti koje će brendovima omogućiti da bolje usluže korisnike, a korisnicima pružiti priliku da s brendovima komuniciraju kao sa prijateljima.

Posredstvom nove opcije Viber korisnici će moći da razmenjuju fotografije, video snimke i GIF-ove sa brendovima koristeći funkciju kamere integrisanu u aplikaciju.

Možda će vas zanimati

Uz to, korisnici će moći da šalju kompanijama i različite vrste fajlova.

U sklopu ovog noviteta, Viber je uskladio dizajn Biznis stranice za četovanje sa glavnim ekranom za privatne prepiske (na kome su sadržane razmenjene poruke sa porodicom i prijateljima) i to na taj način što su dodata ekranska dugmad za kameru i galeriju.

Slanje dokumenata, video snimaka i fotografije brendovima moći će da se vrši na dva načina:

  • Sa mobilnog uređaja: klikom na dugme Galerija otvara se mogućnost izbora fotografije, video klipa ili ostalih fajlova iz telefona korisnika ili trenutnog pravljenja fotografije ili video klipa pritiskom na dugme Kamera i
  • Sa desktop uređaja: klikom na dugme + korisnici će moći da biraju da li će poslati foto, video klip ili dokument.

Nova funkcionalnost podržava razmenu najčešće korišćenih formata fotografija, i to.jpg, .jpeg, .png, .bmp, .svg, .webp i video klipova .avi, .wmv, .mov, .mp4, .3gpp, 3gpp2, .asf , .mkv, .mp2ts i .webm.

Veličina video klipa ne bi smela da bude veća od 100 megabajta, i ne veća od 24 megabajta za GIF-ove. Za fotografije nema ograničenja u pogledu veličine. Takođe, povećana je maksimalna veličina sa 25 na 200 megabajta za druge fajlove koji se šalju brendovima putem poruka.

Svi fajlovi kompanije/brenda i korisnika u toj komunikaciji zaštićeni su enkripcijom u tranzitu.

Možda će vas zanimati

Očekuje se da će nova funkcionalnost biti raznovrsno korisna. Na primer, ako ste kupili sto u radnji – osoblje neće morati da vam putem telefona mukotropno objašnjava kako da ga sklopite, već samo da vam pošalje video vodič kroz vašu uzajamnu prepisku na Viber aplikaciji. Na isti način će biti moguće rešavati i ostala pitanja i probleme, a da se pritom izbegnu lične posete prodajnom mestu, što je pogodno naročito u vreme pandemije.

Uvođenje ove usluge usledilo je nekoliko meseci pošto je Viber predstavio još jednu funkcionalnost pomoću koje kupci mogu lakše da pronađu četove sa brendovima koji su im potrebni.

Radi se o funkcionalnosti tzv. pinovanja tj. kačenja na vrh četa, koja omogućava korisnicima da postave čet sa određenim brendom na vrh ekrana sa privatnom prepiskom.

Kako bi koristili sve nove funkcionalnosti, biće obavezno da korisnici Viber aplikacije preuzmu poslednju dostupnu verziju na iOS, Android i AppGallery prodavnici.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 6

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

MC Stojadin

Upropastili su Viber, šteka stalno i na telefonu jakom ko grom 😂

Beogradska seljačina

@MC Stojadin Ma sve se ubuđava sistematski, bez blama. Sve obične stvari su radile isto ili brže pre 20 godina, na 8x manje jezgara i 4x manje memorije, al' kome ti to da kažeš? Prekjuče skidam Gmail za iOS, 290MB, u memoriji 315. Klinci jedu burek i salame od 50 dinara i nose telefone od 500€. Zemlja 2Pac-a.

Gagi990

Telegram slanje fajlova do 2gb, kakav crni Viber. 🤣 Ubacili jos reklame u app, na low klasi steka.