VIBER REAGOVAO ZBOG STIKERA SRPSKOG KRIMINALCA: Otkud oni u aplikaciji i šta je kompanija preduzela povodom toga | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIBER REAGOVAO ZBOG STIKERA SRPSKOG KRIMINALCA: Otkud oni u aplikaciji i šta je kompanija preduzela povodom toga

Kompanija Rakuten Viber izdala zvanično saopštenje u vezi sa kontroverznim sličicama.

  Izvor: Promo / Rakuten Viber

Ovde je zvanična i neizmenjena izjava dostavljena MONDO/SmartLife portalu i medijima povodom natpisa o objavljivanju kontroverznog paketa Viber stikera kreiranih od strane korisnika Viber aplikacije.

U komentaru na medijske navode povodom objave stikera kreiranih od strane korisnika Viber aplikacije na Viber stiker marketu koji predstavljaju izvesnog državljana Srbije (kao i njegove saradnike i njihova dela), a koji se trenutno nalazi u istražnom pritvoru, Rakuten Viber želi da informiše svoje korisnike i javnost u Srbiji da nije imao uvid u njihov sadržaj pre objavljivanja - niti je dao saglasnost za tu aktivnost.

Možda će vas zanimati

Istovremeno, Rakuten Viber je sadržaj tog stiker paketa tokom 28. aprila izbrisao sa Viber stiker marketa.

Kao što su nezavisni stručnjaci tačno napomenuli u navodima domaćih medija danas, funkcija Viber Stiker Kreator omogućava svakom korisniku Viber aplikacije da napravi i postavi svoj paket stikera na Viber stiker market bez da je prethodno u obavezi da se obrati Viber timu tim povodom - ili da dobije saglasnost kompanije da isti bude postavljen na platformu.

Na ovaj način, Viber podstiče svoje korisnike da se kreativno izražavaju koristeći napredne grafičke funkcije i alatke - i dalje dele svoje kreacije nesmetano kroz svakodnevnu komunikaciju putem aplikacije, koju zvanično koristi najmanje devet od 10 aktivnih korisnika mobilni telefona u Srbiji.

Zašto je Viber uklonio stikere

I pored toga što podstiču kreativnost i razmenu ideja, ali u skladu sa Viber pravilnikom o sadržaju namenjenom javnosti, plasiranje grafičkih izraza nasilja, a naročito onih u kojima je nasilje glorifikovano ili se podstiče, nije dozvoljeno na platformi.

U ovo se svrstavaju i ekstremni prikazi ili opis nasilja ili jasne pretnje nasiljem prema bilo kojoj osobi ili grupi ljudi. Planiranje i promovisanje nasilničkih dela koja bi direktno ili indirektno mogla da izazovu fizičke povrede ili duševni bol drugih - kao i sadržaj koji promoviše nezakonite aktivnosti - strogo su zabranjeni na Viber platformi, i Viber zadržava pravo da ukloni ovakav sadržaj - što je i učinio u ovom slučaju.

Platforma aplikacije Rakuten Viber predstavlja okruženje za bezbednu, zaštićenu, besplatnu, kreativnu, korisnu i pozitivnu komunikaciju - i preduzeće sve odgovarajuće mere da to održi - i da svojim korisnicima uvek pruži mir i razloge za zadovoljstvo sad i ubuduće.

Povodom ove situacije za MONDO portal izjavu je dao kriminolog Aleksandar Stevanović, koji je objasnio ko bi mogao da stoji iza ovakvog sadržaja i zbog čega.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Neko

Pa dajte da vidimo te problematicne stikere!