PRIJAVITE SE ZA PLAVU KVAČICU NA TVITERU: Mreža vraća program javne verifikacije koje su obustavili 2017. godine | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIJAVITE SE ZA PLAVU KVAČICU NA TVITERU: Mreža vraća program javne verifikacije koje su obustavili 2017. godine

Nakon četiri godine Tviter ponovo vraća program verifikacije javnih naloga, a uvedene su i promene za označavanje automatskih naloga.

  Izvor: SMARTLife / Twitter

Plava kvačica – više od stikera

Da biste ušli u proces verifikacije svog tviter naloga, potrebno je da ispunjavate sve uslove ažuriranih kriterijuma verifikacije. Ovo znači da imate nalog koji je od javnog interesa i potpada pod jedan od šest različitih tipova kategorija:

  • Vlada
  • Kompanije, brendovi i organizacije
  • Mediji i novinari
  • Zabava
  • Sport i gejming
  • Aktivisti, organizatori i influenseri

Kako se prijaviti?

Proces prijave će biti dostupan u delu Account Settings i pojaviće se u narednih nekoliko nedelja, prema zvaničnoj objavi ove mreže. Takođe se naglašava da nakon prijave možete očekivati odgovor za nekoliko dana, ali da se to vreme može povećati u zavisnosti od broja zahteva koji će na početku sigurno biti veliki.

Možda će vas zanimati

Od januara 2021. godine nalozi moraju imati verifikovane email adrese ili broj telefona, sliku na profilu i prikazano ime u skladu sa propisima mreže.

Sve prijave obrađuju ljudi, pa ćete ukoliko prođete istu, dobiti plavu značkicu pored svog profila. Ukoliko ne prođete verifikaciju, možete se ponovo prijaviti nakon 30 dana. Nalozi takođe mogu i da izgube sviju značkicu ukoliko naprave ozbiljne prekršaje ili nastavljaju da ponavljaju manje prekršaje.

Vraćanje verifikacije

Proces verifikacije je ukinut 2017. godine jer bio na meti kritika zbog verifikacija problematičnih rasno obojenih naloga, kada je kompanija priznala da je svrha procesa verifikacije bila nedovoljno jasna. Verifikacija je od samog starta imala za cilj da autentifikuje identitet osobe iza naloga, ali je tokom vremena postala stvar prestiža, što nije odgovaralo ni jednoj ni drugoj strani.

Možda će vas zanimati

Prvi proces verifikacije je pokrenut 2009. godine kako bi se identifikovali profili sa mnogo pratilaca za koje se vezuje veliki rizik zamene identiteta i lažnih profila, ali je sam proces bio vrlo konfuzan i niko nije mogao da se prijavi. Tviter je 2016. otvorio javni proces verifikacije, da bi godinu dana kasnije on bio pauziran zbog pomenutih razloga.

Nakon pauziranja, Tviter je nastavio sa ručnom verifikacijom pojedinih naloga poput onih koji su objavljivali informacije o pandemiji ili kandidata za predsednika.

Dodavanje About dela i zamenica

Tviter je u svojoj objavi napomenuo i da će nova verzija tvitera imati About tab za svaki profil. Tviter je potvrdio da će svaki profil imati polje za zamenice, ali nije navedeno kada će se to desiti, nakon što su to najavili Instagram i Slack. Zamenice za cilj imaju objavljivanje svoje polne opredeljenosti/neopredeljenosti. Format za Tviter još uvek ne znamo, a evo kako je to uradio Instagram:

 Uvođenje zamenica za naloge
Uvođenje zamenica za naloge
Izvor: SmartLife / Instagram

Nalozi za botove i sećanja na preminule

Tviter je takođe objavio da će automatizovani/botovski nalozi dobiti posebnu oznaku, kako bi svi znali koji nalozi su u pitanju. Takođe, kao posledica prevelikog broja smrti usled pandemije, Tviter je najavio i da će postojati posebna oznaka za naloge onih korisnika koji su preminuli, kako bi drugi korisnici mogli da se prisete njih i njihovih objava.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA