RAZGOVARAJTE SA AJNŠTAJNOM: Zavirite u um legendarnog naučnika koji će vam odgovoriti na sva pitanja! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RAZGOVARAJTE SA AJNŠTAJNOM: Zavirite u um legendarnog naučnika koji će vam odgovoriti na sva pitanja!

Sami testirajte moć njegove veštačke inteligencije.

  Izvor: SMARTLife / Uneeq

Kompanija UneeQ je poznata po svojim virtuelnim sagovornicima koji nalikuju ljudima.

Sada je ta kompanija omogućila korisnicima da razgovaraju sa četbotom Alberta Ajnštajna!

Možda će vas zanimati:

Ukoliko ste ikada imali želju da razgovarate sa slavnim naučnikom, veštačka inteligencija koja napaja ovaj program će najverovatnije biti nešto najbliže realizaciji vaše želje. Ajnštajnov četbot je izašao kako bi se proslavila stogodišnjica Nobelove nagrade za fiziku (1921).

Ajnštajn nije jedini sa kime možete da razgovarate preko tog internet sajta. "Kao deo naše nove serije Companions, digitalni Ajnštajn, kao i drugi digitalni ljudi, mogu da komuniciraju sa korisnicima na potpuno prirodan način, koristeći konverzaciju, ljudsku ekspresiju, emocionalne odgovore, a sve kako bi se dostavila najbolja dnevna interakcija za koju se nadamo da će uneti promenu u ljudskim životima" - ističe Deni Tomset, CEO te kompanije, prenosi Bussines Insider.

Ovaj AI doživljaj je napravljen u saradnji sa Univerzitetom Jerusalima i kompanijom Greenlight, koji su dostavili Ajnštajnove karakteristike kao što su glas, slika, maniri i dopadljivost, piše u saopštenju UneeQ-a. Sa Ajnštajnom možete da pričate o brojnim temama kao što su njegov privatan život i njegova istraživanja. Mi smo ga upitali da li je svoje ideje ukrao od Mileve, na šta je on odgovorio da je ona bila važan deo njegovog života u isto tako važnom delu njegovog života.

 albert ajnštajn četbot uneeq ai veštačka inteligencija dopisivanje Izvor: SMARTLife / Uneeq

Pored toga što možete da razgovarate sa Ajnštajnom, postoji opcija i da sa njim odigrate kviz, kao i da testirate njegovu veštačku inteligenciju ili kako su to oni nazvali "AI mozak". Upitali smo Sophie da li zna srpski jezik, odgovorila je da upoznata sa pojedinim rečima, ali kada smo hteli iste da čujemo prosto nije mogla da shvati našu molbu.

Osim što možete da razgovarate sa njima, postoji i opcija da napravite svog digitalnog sagovornika, od izgleda pa sve do glasa. Postoji besplatan probni period, dok je cena osnovnog paketa 899 dolara mesečno.

Napomena: Mi smo sa ovim četbotovima razgovarali uz pomoć internet pregledača, a da biste pokrenuli razgovor sa Ajnštajnom potrebno je da osposobite pristup mikrofonu toj stranici, to ćete najlakše da uradite ukoliko kliknete na ikonicu katanca koja se nalazi pored adrese te stranice u vašem pregledaču. Za Sophie to nismo morali da uradimo.

Potencijal ovakve tehnologije je ogroman, kompanija Samsung u saradnji sa kompanijom NEON pravi digitalne asistente sa likovima i karakteristikama pravih ljudi, te je samo pitanje vremena kada će se pojaviti na Galaxy telefonima, a verujemo da će se veliki broj kompanija uključiti u ovu priču. 

Jedna kompanija iz Srbije je već izbrisala granicu između pravih i digitalnih ljudi, pogledajte šta je novosadski 3Lateral uradio za EPIC i Unreal Engine. U nastavku pogledajte kako izgleda i zvuči četbot Ajnštajna.

Digitalni Ajnštajn
Izvor: UneeQ Digital Humans
Šta su digitalni ljudi?
Izvor: UneeQ Digital Humans

Da li ste razgovarali sa Ajnštajnom? Sa kim bi vi voleli da porazgovarate od poznatih istorjskih ličnosti?       

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi