VEŠTAČKA INTELIGENCIJA U BORBI PROTIV ONLINE PRETNJI: Nvidia projekat Morpheus menja pravila igre | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VEŠTAČKA INTELIGENCIJA U BORBI PROTIV ONLINE PRETNJI: Nvidia projekat Morpheus menja pravila igre

Nvidia predstavila Morpheus, tehnologija baziranu na veštačkoj inteligenciji koja se bori protiv online pretnji.

  Izvor: SmartLife / NVIDIA

Na svojoj GTC 2021 konferenciji, u uvodnom obraćanju, Nvidia je najavila Morpheus, cloud framework koji je namenjen obezbeđivanju veštačke inteligencije za partnere koji se bore sa sajber napadima, kako bi se detektovali i sprečili budući sajber napadi.

Projekat Morpheus koristi mašinsko učenje  da identifikuje, zaustavi i sprečipretnje i anomalije, uključujući i popularno curenje osetljivih podataka, fišing napade i malver.

Morpheus je postao dostupan odmah svim razvojnim timovima koji žele da ga probaju i koriste, a moguće je prijaviti se za rani pristup preko Nvidia Morpheus strane.

Možda će vas zanimati

 Govoreći o brzini prijema nove tehnologije, projekti i tržište u oblasti primene veštačke inteligencije za sajber bezbednost dostići vrednosti od 38,2 milijarde dolara do 2026. godine, što je rast od 8,8 milijardi dolara za pet godina. Prema istraživanjima sa MIT čak 96% direktora u velikim preduzećima planira implementaciju veštačke inteligencije kao odbrane od sajber napada.

Morpheus funkcionište tako što omogućava računarima u mreži da se ponašaju kao senzori sajber opasnosti. Tri jedinice za obradu podataka se mogu posebno konfigurisati za ovu svrhu, tako da organizacije mogu da analiziraju pakete bez replikacije podataka, kotisteći proveru u realnom vremenu i primenu bezbednosnih polisa, kao i obradu podataka na samom kraju. Prema rečima čelnika kompanije Nvidia, zahvaljujući svojoj prirodi, Morpheus može da analizira više podataka o bezbednosti od konvencionalnih rešenja za sajber bezbednost bez žrtvovanja troškova ili performansi.

Nvidia Morpheus
Izvor: YouTube / NVIDIA

Nvidia kaže da razvojni timovi mogu da razviju svoje Morpheus veštine korišćenjem modela za mašinsko učenje, a vodeća rešenja iz oblasti hardvera, softvera i sajber bezbednosti  rade zajedno kako bi optimizovali i integrisali bezbednosne ponude za zaštitu datacentara sa Morpheus integracijom.

Sa porastom broja bezbednosnih pretnji, veštačka inteligencija kao Morpheus je odlično rešenje za borbu protiv sve opasnijih i češćih bezbednosnih pretnji. Defanzivna veštačka inteligencija se postavlja kao automatski odgovor i funkioniše potpuno nezavisno, tako što presreće napade koji su u toku bez uticaja na svakodnevno poslovanje žrtve.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo:

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA