Viber zbog korone uveo NOVE OPCIJE, upotreba aplikacije "eksplodirala" | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Platforme

Viber zbog korone uveo NOVE OPCIJE, upotreba aplikacije "eksplodirala"

Autor Marko Čavić Izvor mondo.rs
Autor Marko Čavić Izvor mondo.rs

Viber drugi put od početka pandemije virusa korona proširio dostupne opcije i napravio poređenje upotrebe pojedinih funkcija u vreme korone i krajem prvog meseca 2020. godine.

Izvor: MONDO portal/Viber

Tokom poslednjih nedelja korišćenje Viber aplikacije značajno je uvećano.

Najpopularnije opcije u ovom periodu su grupne poruke i pozivi, koje omogućavaju lakšu komunikaciju.

Možda će vas zanimati:

Broj poslatih grupnih poruka porastao je za 134 % u odnosu na poslednju nedelju januara, a broj grupnih poziva, koje primi prosečan Viber korisnik uvećan je za čak 370 % u poslednje dve nedelje. Prosečan broj pregleda Zajednica veći je za 78%, sa inicijativama poput novosti koje je Vašington Post objavljivao i deljenja korisnih informacija o bezbednosti Viber korisnicima tokom perioda izolacije.

Otkad je izbila pandemija COVID-19:

  • broj novih dnevnih aktivnih Viber korisnika uvećan je u martu za 18 %
  • broj novih korisnika, koji se registruju na aplikaciji na dnevnom osnovu veći je za 25 %
  • razgovori sad traju duže - prosečno trajanje poziva uvećano je za 35 %
  • poslato je 75 % više video snimaka.

U ovim izazovnim vremenima, prilagođavamo se i reagujemo kako bismo pomogli da prijatelji i porodice, učenici i predavači, saradnici i partneri, ostanu u stalnom kontaktu. Naši korisnici se oslanjaju na nas, a mi ćemo nastaviti da radimo na tome da poboljšamo njihovo iskustvo, dok činimo sve kako bi bili povezani - besplatno i bezbedno”, rekao je direktor kompanije Rakuten Viber, Đamel Agaoua.

Šta je Viber sve uveo i promenio od početka virusa korona:

  • Broj učesnika u grupnim audio pozivima povećan je sa 5 na 20 ljudi
  • Kako bi se proširila svest o neophodnosti praćenja smernica o zaštiti, Viber je poslao poruke sa bezbednosnim instrukcijama, koje je dala Svetska zdravstvena organizacija (WHO) milionima ljudi na 22 jezika
  • Kako bi svi mogli da razaznaju šta je istina, a šta ne, Viber lansira zvaničan WHO čet bot i sarađuje sa Unicef U-Reports, kako bi isporučio sve novosti i informacije o novom korona virusu što pre, na više jezika;
  • Da bi zvanične informacije u vezi sa COVID-19 došle do što većeg broja ljudi, Viber je, u saradnji sa ovlašćenim zdravstvenim zvaničnicima, lansirao zvanične zajednice u 12 zemalja, gde korisnici mogu da dobiju tačne informacije o pandemiji i preventivnim merama;
  • Aplikacija je lansirala novu #OstaniKodKuce kampanju stikera sa ciljem da zabavi ljude i pomogne im da lakše prebrode ovaj period.

Koju aplikaciju vi najviše koristite za četovanje i razgovore?

Mapa širenja korona virusa uživo, koju preporučujemo nalazi se na linku.

U Srbiji zvaničan sajt o COVID-19 virusu je podignut s prvim danima širenja korone, a ispravne i detaljne vesti o virusu i njegovom uticaju, prevenciji, zaštiti i lečenju pronaći ćete i na MONDU, u rubrici Koronavirus.

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi