Besplatni pozivi stigli u WhatsApp! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Besplatni pozivi stigli u WhatsApp!

Aplikacija WhatsApp omogućila besplatne pozive preko interneta svim Android korisnicima.

 Izvor: MONDO portal.

WhatsApp je (konačno, nakon nedelja i nedelja nagađanja o tome) Android korisnicima omogućio besplatno pozivanje svih kontakata preko interneta. Aplikacija je u postojeći interfejs integrisala ikonicu slušalice s plus oznakom i velikih dizajnerskih promena u samoj aplikaciji nema.

Evo najvažnijih odgovora o tome koje opcije donosi WhatsApp pozivanje.

Kako da omogućite WhatsApp pozive?
- Preuzmite poslednju aktuelnu WhatsApp Android aplikaciju verzije 2.12.5 iz Play Stora
- Neka vas neko ko već ima aktivirano pozivanje pozove ili
- Preuzmite APK fajl direktno sa WhatsApp sajta.

Da li su WhatsApp pozivi besplatni?
- Da, ako se obavljaju preko interneta, ne ako se obavljaju preko mreže (to je i dosad bila mogućnost i ti se pozivi regularno naplaćuju).

Da li je omogućeno pozivanje preko WhatsApp Web sistema?
- Nije, niti smo čuli nešto o tome.

Kakav je kvalitet poziva?
- Naravno, zavisi od kvaliteta interneta koji koristite. Testirali smo pozive preko Wi-Fi mreže u redakciji i sve je bilo OK, kao i pozivi preko 3G mreže. Nismo čuli odjek tokom razgovora, ali je primetno kašnjenje glasa od sekunde ili dve. Pozivanje preko Edge mreže nije radilo, ali to ne mora da bude slučaj sa svim telefonima koji rade na Edge signalu.

Kako se poziva?
- Kliknite na ikonicu slušalice s plusom u gornjem delu WhatsApp aplikacije, odaberite kontakt koji želite da pozovete i kliknite. Ako vam je tako lakše, idite u karticu Pozivi i odaberite kontakt koje ste već zvali ili novi i pozovite ga.

Da li WhatsApp blokira telefon tokom poziva?
- Test smo uradili na telefonima Sony Xperia Z3 compact, LG G3 (16/2 GB) i sve je radilo kako treba, nije bilo zapucavanja niti blokiranja telefona.

Kome je pozivanje dostupno?
- Svim Android 2.1 korisnicima i onima koji imaju noviju verziju sistema (nismo testirali starije verzije od Jelly Beana i Lollipopa, ali tako stoji na sajtu), koji imaju aktuelan WhatsApp.

Da li iOS i Windows Phone imaju mogućnost poziva preko WhatsAppa?
- Za nekoliko nedelja biće omogućeno pozivanje i iOS korisnicima, a za Windows Phone još uvek nemamo informaciju o dostupnosti usluge. Ako pokušate da ppozovete nekoga ko ima WhatsApp na iOS i Windows Phonu dobićete obaveštenje da taj korisnik još nije u mogućnosti da primi WhatsApp pozive.

Koje su još WhatsApp pojedinosti?
- Aplikacija vas neće prekidati dok pišete poruku i dolazni poziv će se prikazati u plutajućem prozoru, odakle ćete moći da primite ili odbacite poziv ne prekidajući trenutan rad. Takođe, možete pogledati klasične informacije o pozivima (vreme trajanja, vreme pozivanja, broj poziva...), kao i blokirati neki broj direktno iz kartice Pozivi. Tokom pozivanja omogućeno vam je prebacivanje veze na spikerfon, pisanje nove poruke ili ukidanje glasa tokom poziva s vaše strane.

Isprobajte novi WhatsApp, preuzmite ga na neki od opisanih načina u prvom pitanju i pratite nas i na Facebooku, Twitteru i instagramu!

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi