BLISKA BUDUĆNOST ĆE BITI NEVEROVATNA: Osećaćemo virtuelni miris i ukus, a već 2025. čeka nas 5.5G mreža | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BLISKA BUDUĆNOST ĆE BITI NEVEROVATNA: Osećaćemo virtuelni miris i ukus, a već 2025. čeka nas 5.5G mreža

Na Global Analyst Summit 2022 kompanija Huawei otkrila je ključne izazove tehnologije u bliskoj budućnosti.

 Huawei MWC 2022 Nastup (11).jpg Izvor: SmartLife / Marko Čavić

Kako mašine percipiraju svet i na koji način možemo da razumemo fiziološke mehanizme ljudskog tela, namere i inteligenciju?

Da li će tehnologija uspeti da nam dočara virtuelni miris i ukus - samo su neki od izazova za budućnost koje je kompanija Huawei predstavila na ovogodišnjem Global Analyst Summit-u u Šenženu.

Možda će vas zanimati

Kineski tehnološki gigant okupio je veliki broj analitičara iz industrije i finansija, ključne lidere i medije iz celog sveta i predstavio buduće trendove u industriji i strategiji razvoja ove kompanije.

Huawei je najavio i inovacije koje su usmerene na unapređenje industrije, kao i plan koji će svuda omogućiti 10 Gbps konekcije sa 5.5G i F5.5G, što je sledeći korak u razvoju bežičnih i fiksnih mreža, a rotirajući predsednik kompanije Ken Hu govorio je o pristupu inovacijama i izgradnji zelenijeg inteligentnog sveta.

"Kompanija Huawei kontinuirano ulaže napore kako bi ojačala pristup inovacijama, omogućila industrijama da postanu digitalne i inteligentne i pružila svoj doprinos u izgradnji sveta sa niskim sadržajem ugljenika. Preduzimamo aktivne korake ka rastu, razvoju i povećanju naše poslovne otpornosti".

Kako ističe Hu, kad je reč o oblasti računarstva, Huawei redefiniše sistemske arhitekture za pojedinačne čvorove, osnovni softver i centre podataka u nastojanju da značajno poveća performanse sistema i energetsku efikasnost. U pogledu softverskog ekosistema, ostvaren je ogroman napredak u izgradnji HarmonyOS ekosistema, koji radi na više od 220 miliona Huawei uređaja, a HarmonyOS Connect ima više od 1.900 partnera u ekosistemu.

Izvršni direktor odbora i predsednik Upravnog odbora za IKT infrastrukturu Dejvid Vang osvrnuo se na činjenicu da su tokom proteklih 30 godina, mobilne komunikacije evoluirale u novu generaciju otprilike na svakih 10 godina.

"Mobilna industrija je pre dve godine ušla u 5G eru, a prema predviđanjima, 6G era će doći nakon 2030. godine. Do tada, komunikacione tehnologije nastavljaju da se razvijaju, a očekujemo da će potrošači 2025. godine osetiti poboljšanje koje će doneti 5.5G", rekao je Vang.

Možda će vas zanimati

U oblasti usluga u Cloud-u, Huawei gradi MetaStudio, koji će u velikoj meri ubrzati proizvodnju digitalnog sadržaja, i ujedno prilagođava portfolio proizvoda različitim industrijskim scenarijima. Huawei Cloud je privukao preko 30.000 partnera i više od 2,6 miliona programera širom sveta, a više od 6.000 aplikacija je sada dostupno na Huawei Cloud Marketplace-u. Uz Huawei Cloud kao osnovu, Huawei ima za cilj da pruži Sve kao uslugu, pretvarajući infrastrukturu, tehnologiju i stručnost u usluge zasnovane na ovoj platformi i olakšavajući prelazak na Cloud za klijente u različitim industrijama.

Kada je reč o uređajima, Huawei želi da potrošačima omogući inteligentno iskustvo usredsređeno na korisnika u svim aspektima njihovog života, efektivno ubrzavajući približavanje fizičkog i digitalnog sveta.

Optimiziranje napajanja i potrošnje digitalnom tehnologijom

Huawei ubrzano razvija rešenja sa niskim sadržajem ugljenika na nivou sistema za zelenu IKT infrastrukturu, fokusirajući se na bežične bazne stanice i centre podataka. Nešto od ovih tehnologija videli smo na ogromnom Huawei štandu u Barseloni, na MWC sajmu.

Huawei, takođe gradi integrisane timove koji se fokusiraju na specifične industrije, približavajući specijalizovanu grupu stručnjaka poslovnim izazovima kupaca. Ideja je da za svaku industriju obezbedi rešenja za digitalnu transformaciju i da brže odgovori na potrebe kupaca.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA