100 MILIONA STABALA ZA 5 GODINA: I u vaše ime može biti posađeno drvo koje će spasiti planetu! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

100 MILIONA STABALA ZA 5 GODINA: I u vaše ime može biti posađeno drvo koje će spasiti planetu!

Učestvovanjem u sadnji 100 miliona stabala OTP banka ulaže u budućnost planete.

 OTP_Planet-coalition_1080x1080px.jpg Izvor: SmartLife / OTP Banka

OTP banka pridružila se inicijativi Priceless Planet koalicija kompanije Mastercard sa ciljem da se u sledećih pet godina posadi 100 miliona stabala širom sveta.

Ovom saradnjom, OTP je postala prva banka u našoj zemlji koja je postala deo ovog globalnog projekta, što je jedan od pokazatelja odlučnosti ove finansijske institucije da se u narednom periodu posveti zelenim projektima i ekološkoj održivosti.

Možda će vas zanimati

Jedna od najvažnijih aktivnosti u okviru ove inicijative je i Generator Zero konkurs OTP banke, koji je ove godine posvećen projektima koji nude rešenja za smanjenje karbonskog otiska, a gde je kompanija Mastercard takođe jedan od partnera.

"Prepoznajući razoran efekat klimatskih promena, OTP banka je rešila da se prva u našoj zemlji priključi globalnoj inicijativi Priceless Planet koaliciji kompanije Mastercard, tako što će se za svakog klijenta koji otvori račun u banci zasaditi po jedno drvo u područjima kojima je pošumljavanje najpotrebnije. Internacionalnom projektu pošumljavanja ugroženih područja planete banka se prvenstveno pridružuje cilju normalizacije i zaustavljanja klimatskih promena, ali i da bi podigla svest građana o važnosti zaštite životne sredine", rekao je Vuk Kosovac, član Izvršnog odbora OTP banke.

 Vuk Kosovac_OTP banka Izvor: SmartLife / OTP Banka

Svaki klijent koji otvori novi račun u OTP banci i preuzme svoju Mastercard karticu postaje deo Priceless Planet programa, čime će u njegovo ime biti posađeno jedno drvo.

Na ovaj način podiže se svest o ekologiji i smanjuju posledice klimatskih promena, a klijentima se nudi mogućnost da investiraju u budućnost planete.

"Klimatske promene utiču na sve nas, a posebno na socijalno i ekonomski najranjivije grupe. Šansu da nešto promenimo imamo samo ako delujemo zajedno i svakodnevno. Kao koalicija Priceless Planet, naše dve kompanije zajedno sa našim korisnicima idu ka istom cilju, a to je lokalni doprinos postizanju pozitivnog uticaja na smanjenje emisije ugljen-dioksida i ulaganje u obnovu životne sredine", izjavila je Jelena Ristić, direktorka u kompaniji Mastercard za tržište Srbije, Crne Gore i BiH.

Osim u Srbiji, svoju posvećenost ekološkoj održivosti i zelenoj tranziciji OTP Grupa je krenula da realizuje i u drugim zemljama, a u Mađarskoj se takođe prva odazvala i pridružila Priceless Planet Coalition inicijativi.

/PROMO TEKST/

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 6

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ja

Brzom pretragom na guglu procitah da se 15 milijardi drva godisnje posece!!! X5 god, dobije se 75 milijardi... ovih 100 miliona je smesno... Bolje zakonom da zabrane secu, nego ove neke akcije i z...ancije...

Dok Holidej

@Ja Pa seča drveća bez dozvole i jeste zabranjena zakonom u skoro svim zemljama. Kao što ti reče, 15 milijarndi stabala se svake godine poseče. Dakle ta za....ncija sa zakonom ne funkcioniše.

Bill

Ja svakog meseca uplatim donaciju 5/10/20 dolara za sadjenje stabala u Africi. Lako je naci link, ne mogu da ga kacim da ne banuju komentar. Fenomenalna su organizacija i saradjuju sa lokalnim stanovnistvom. Njima vise verujem nego ovim bankarima...