YOUTUBE OBRISAO 30.000 VIDEO SNIMAKA sa pogrešnim informacijama o vakcinama | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

YOUTUBE OBRISAO 30.000 VIDEO SNIMAKA sa pogrešnim informacijama o vakcinama

U poslednjih pet meseci YouTube je uklonio više od 30.000 video materijala sa pogrešnim informacijama o COVID-19 vakcinama

  Izvor: SmartLife / Unsplash / Christian Wiediger

Predstavnik YouTube servisa izjavio je da je ova kompanija uklonila više od 30.000 video snimaka sa svoje mreže, koji su iznosili informacije koje su kontradiktorne onima iz Svetske zdravstvene organizacije (WHO) i drugih zvaničnih lekarskih autoriteta kao što su nacionalne službe za zdravlje.

Pored ovih 30.000, prošle godine je uklonjeno 800.000 video snimaka sa pogrešnim informacijama o korona virusu. U ovih 800.000 ubrajaju se i video snimci u kojima se iznose neproverene, neosnovane i medicinski nepotvrđene informacije vezane za virus. Među neosnovane i nepotvrđene informacije ubrajaju se tvrdnje da vakcine ubijaju ljude, izazivaju neplodnost ili sadrže tajne mikročipove koji se kroz vakcinu unose u telo (jako popularna teorija u Srbiji).

Možda će vas zanimati:

U ranim fazama pandemije na YouTube ste mogli pronaći mnoge teorije zavera vezane za bolest i pogrešne informacije vezane za nepostojeće lekove. Celokupan proces pronalaženja i brisanja ovakvog sadržaja je komplikovan, ne samo na YouTube, već i na drugim društvenim mrežama i servisima slične prirode.

Kada je u pitanju borba sa lažnim i neproverenim informacijama YouTube je jedna od mreža koja je češće bila proaktivna na tom polju, uvođenjem pravila koja su jasno određivala šta se sme, a šta ne.

Na žalost, uticaj anti-vakserskog sadržaja je neosporan i jasno je da je veliki broj korisnika razvio ozbiljne sumnje u delotvornost vakcija i druge teorije zavere, objašnjava BBC News.

Interesantno je da oni koji propagiraju anti-vakserske stavove koriste sve sofisticiranije taktike kako im video materijali ne bi bili uklonjeni, Jedna od taktika su korisnici koji se hvale medicinskom pozadinom i koji promovišu anti-vakserske stavove, koji su jako efektivni kod korisnika koji već poseduju neku sumnju.

 Nekoliko stotina dolara
Zarada
Izvor: SmartLife / Pexels / Alexander Mils

Na žalost, ovakav sadržaj je procvetao na YouTube i sličnim servisima, uglavnom u cilju dovođenja lakovernih korisnika u zablude, kako bi se formirala velika baza pretplatnika, na osnovu koje bi oni ostvarivali ozbiljnu finansijsku dobit.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA