NOVI DIGITALNI NOVČANIK ZA KRIPTOVALUTE: Robinhood aplikacija dobija pojačanje | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVI DIGITALNI NOVČANIK ZA KRIPTOVALUTE: Robinhood aplikacija dobija pojačanje

Pored toga što omogućava čuvanje kriptovaluta, novi Robinhood digitalni novčanik korisnicima pruža načine da ih sigurno sele izvan aplikacije, u druge spoljne novčanike.

 Bitcoin kriptovalute Izvor: Smart Life/ Pexels/ Crypto Crow

Robinhood aplikacija, koja je ranije bila poznata samo po trgovanju deonicama, a bez plaćanja taksi, ušla je 2018. godine i na tržište kriptovaluta.

Korisnici su još tada dobili priliku da trguju Bitcoin i Ethereum valutama, bez plaćanja nadoknada, te da prate kretanja vrednosti drugih kriptovaluta.

Možda će vas zanimati

Kompanija je u septembru 2021. godine najavila da testira digitalni novčanik u okviru aplikacije, a još je tom prilikom istaknuto da će na početku biti dostupan malom broju testera.

Oni koji su se na vreme prijavili, sada mogu da učestvuju u testiranju novčanika, budući da je hiljadu korisnika dobilo pristup beta verziji.

U saopštenju stoji da bi do marta taj broj trebalo da dostigne 10 hiljada, da bi se novčanik kasnije otvorio i ostalima. Pored toga što omogućava čuvanje kriptovaluta, novi Robinhood digitalni novčanik korisnicima pruža načine da ih sigurno sele izvan aplikacije, u druge spoljne novčanike.

Tokom testiranja će dnevne transakcije biti ograničene na 2.999 dolara, a svaki korisnik će tokom jednog dana moći da napravi do 10 transakcija. Novčanik obuhvata Bitcoin, Ethereum i Dogecoin, što je još jedan dokaz da Doge sve više ulazi u mejnstrim.

Robinhood Crypto Wallet
Izvor: Smart Life/ @Kriss Krypto

Robinhood ističe da se i dalje radi na „poliranju“ novčanika, te da sa njim stiže mogućnost za skeniranje QR kodova, poboljšani interfejs za prikazivanje istorije transakcija, te drugo. Novčanik bi do svih zainteresovanih korisnika trebalo da stigne tokom 2022. godine.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 5

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Beogradska seljačina

Mene jeza hvata kada plaćam preko NFC-a jer ne traži PIN uopšte, dok preko kartice direktno za sve preko 20€ automatski traži. Nije mi postalo ni malo normalno ni posle hiljadu transakcija.

Novosadski došLjak

@Beogradska seljačina Razumljivo. Kad sam bio preko, koristio sam GPay i prolazi sve bez problema jer je banka ukoliko se nešto sumnjivo dešava može da zaustavi proces slanja novca ukoliko je isti povučen od strane bilo koga neovlašćenog za to. Suština je da mi ovde nemamo izbora, banke nemaju dobar softver, nemaju dobru birokratiju (jer čitav finansijski sistem nam je još iz 1970ih) i nema garancija.

Beogradska seljačina

@Beogradska seljačina Upravo to, ovde kliknem i dok vratim telefon u džep = prošle pare, a u Srbiji se porodimo i kasirka i ja i pola reda dok "dođe signal", pa ono držanje karte na ekranu po 10 sekundi(kao bus plus turski) kao invalidi poslednji. Klošari bre. A zna da mi skine 2x za isto gorivo u ponoć, jer od 23:59 - 00:00 sistem menja datum, pa pišti automat "transakcija odbijena" i svetli crveno, a onda platim gotovinom i čekam 3 meseca povrat 2x50€ na račun, dok pumpa obavi popis. Ej o čemu mi pričamo... Meni lično se ovo desilo na Autokomandi. Kripto falus je za nas, da ga uhvatimo oberučke.