HAKERI OTIMAJU VELIKE SUME U KRIPTOVALUTAMA: Menjačnica ostala bez 30 miliona dolara | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HAKERI OTIMAJU VELIKE SUME U KRIPTOVALUTAMA: Menjačnica ostala bez 30 miliona dolara

Crypto.com je kritikovana zbog oskudnih informacija o pljački, nakon čega je usledilo saopštenje u kojem može da se pročita da je ukradeno oko 15 miliona dolara u Bitcoin, oko 18 u Ethereum, te 66 hiljada dolara u drugim kriptovalutama.

 Kriptovalute i dolari Izvor: Smart Life/ Pexels/ David McBee

Kriptovalute su već neko vreme omiljeni plen cyber kriminalaca, a zbog toga što samo jedan napad može da donese ogroman plen.

Prošla godina je bila važna za digitalne valute, ali i za prevarante koji su u njima videli priliku za zaradu.

Možda će vas zanimati

Valute kao što su Bitcoin, Ethereum i Dogecoin su tokom 2021. godine krčile put ka mejnstrimu, a zbog velikih skokova u vrednosti su privukle pažnju onih koji se za njih ranije nisu interesovali.

Među najnovijim prevarama je pljačka menjačnice Crypto.com, a objavljeno je da je izgubila oko 30 miliona dolara u kriptovalutama, nakon napada koji se dogodio 17. januara – najviše su stradali Bitcoin i Ethereum, a o incidentu se u početku ćutalo.

Crypto.com je kritikovana zbog oskudnih informacija o pljački, nakon čega je usledilo saopštenje u kojem može da se pročita da je ukradeno oko 15 miliona dolara u Bitcoin, oko 18 u Ethereum, te 66 hiljada dolara u drugim kriptovalutama. Kompromitovana su 483 naloga, a menjačnica je po svemu sudeći pretrpela velike gubitke.

Žrtvama su ukradena sredstva nadoknađena, pa je Crypto.com ta koja trpi posledice hakerske akcije. Ovakvi napadi su sve učestaliji, budući da donose ogromne prihode. Detalji o napadu još uvek nisu skroz poznati – bezbednosni eksperti su prvo primetili mali broj upada u okviru kojih su vršene transakcije bez dvofaktorske autentifikacije. Pogođeni nalozi su se nakon toga vratili u normalu, a menjačnica je sistem dvofaktorske autentifikacije preselila na novu arhitekturu.

Crypto.com pljačka
Izvor: Smart Life/ @Proactive

Svaka novina rađa novi tip prevaranata, a s kriptovalutama su u igri ogromne sume novca. Nisu sigurne ni velike menjačnice, tako da čuvajte svoje digitalne novčanike.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi