PAYPAL PLANIRA SOPSTVENU KRIPTOVALUTU: Američki dolar kao temelj | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PAYPAL PLANIRA SOPSTVENU KRIPTOVALUTU: Američki dolar kao temelj

Na osnovu onoga što je Mozer do sada otkrio, PayPal Coin bi svoju vrednost trebalo da zasniva na američkom dolaru.

PayPal se okreće kriptovalutama još od kada je 2020. godine korisnicima omogućio da razmenjuju Bitcoin i druge sorte digitalnog novca.

Zbog toga odluka za pokretanje sopstvene kriptovalute ne iznenađuje mnogo, pa PayPal navodno planira stablecoin – tip kriptovalute koji se oslanja na vrednost fizičkog novca ili zlata, u ovom slučaju američkog dolara.

Možda će vas zanimati

Oni koji su je otkrili, tvrde da je opcija još uvek u fazi ispitivanja, i da se na potencijalnoj kriptovaluti sarađuje sa relevantnim regulatornim telima.

Vest se proširila nakon što je developer Stiv Mozer pronašao skriveni kod i ilustracije za "PayPal Coin" unutar aplikacije, te ih podelio s medijima.

Na osnovu onoga što je Mozer do sada otkrio, PayPal Coin bi svoju vrednost trebalo da zasniva na američkom dolaru. Što se izgleda novog digitalnog novčića tiče, mogao bi da sadrži PayPal logo s dve horizontalne linije, mada se ističe da bi to moglo lako da se promeni pre nego što kriptovaluta izađe na tržište.

PayPal Coin
Izvor: Smart Life/ @BobbyO

Iz kompanije su kasnije saopštili da su pronađeni dokazi zapravo ostaci internog testa na osetljivost na napade koji je sprovela PayPal kripto-divizija, te da nisu bili namenjeni medijima. Potvrdili su da se na novoj valuti radi, ali nije otkriveno mnogo dodatnih detalja.

PayPal kriptovalute
Izvor: Smart Life/ @BitBoy Crypto

I druge kompanije već neko vreme rade na svojim kriptovalutama, pa Meta na primer ima velike planove za coin po imenu Diem. U međuvremenu su nastale komplikacije s regulatornim telima, pa je bivši Facebook umesto toga lansirao digitalni novčanik Novi za stablecoin Pax Dollar.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dokle više?

Još jedna kriptovaluta, to je baš ono što nam u ovom trenutku treba!