ZAŠTO PAYPAL KUPUJE PINTEREST: Spajanje online kupovine i finansijskih servisa | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZAŠTO PAYPAL KUPUJE PINTEREST: Spajanje online kupovine i finansijskih servisa

Prema nepotvrđenim informacijama PayPal je u poslednjoj fazi pregovora oko kupovine Pinterest društvene mreže.

 PayPal i Pinterest Izvor: SmartLife / Pinterest / Printscreen, SmartLife / PayPal

Nakon prvih informacija oko potencijalne kupovine, deonice kompanije Pinterest su skočile, zatvarajući jučerašnji dan na berzi sa 12% rasta, dok je PayPalskočio skoro 5%. Iako detalji oko pregovora nisu javno poznati, PayPal bi najverovatnije trebao da plati oko 70 dolara po deonici, što vrednost ove društvene mreže procenjuje na oko 39 milijardi dolara.

Šta je Pinterest?

Pinterest je društvena mreža na kojoj se dele slike, animirani GIF-ovi i video snimci, preko kojih se čuvaju i otkrivaju zanimljive stvari i servisi. Na globalnom nivou Pinterest se rangira kao Twitter, sa oko 8% tržišnog udela, dok na primer Facebook gravitira oko 72%. U Srbiji Facebook je znatno dominantniji sa oko 90%, iza koga sledi Instagram sa 3,8%, Twitter, sa 3,1% i Pinterest sa skoro 2% tržišnog udela.

Shopify pritisak

Prošle (2020.) godine, online e-commerce platforma Shopify je imala ozbiljne investicije u finansijske instrumente kako bi svojim klijentima mogli da ponude zaokruženo rešenje koje u sebi ima integrisane metode plaćanja. Partnerstvo sa kompanijom Affirm im je donelo ekskluzivnog provajdera za Shop Pay, njihov servis za plaćanje, što je napravilo veći pritisak na PayPal.

Možda će vas zanimati

Sa druge strane, jedna od kompanija koja je videla veliki rast profita tokom pandemije jeste PayPal, pre svega zbog navika potrošača koji su više vremena provodili kod kuće i više kupovali online. Dodavanje Pinterest društvene mreže pod PayPal okrilje značilo bi veće uključivanje ove kompanije u kupovinu preko društvenih mreža, tržištu koje uveliko raste i na koje se druge kompanije uveliko uključuju.

Twitter i Facebook su već tu

CEO kompanije Twitter, Ned Segal nedavno je izjavio da će e-commerce postajati sve bitniji za društvene mreže, koje bi mogle da imaju velike prednosti od prodaje svojim korisnicima umesto da samo budu mesto za njihovo reklamiranje. Sa druge strane Facebook je u poslednje dve godine investirao mnogo u transformaciju Instagrama u platformu za kupovinu. Prvo dodajući taba za kupovinu na svoju glavnu stranicu, a onda i omogućavanjem kupovine kroz normalne postove, Live postove, Priče i Explore dela.

Šta je Pinterest
Izvor: YouTube / Pinterest

Korak ispred

Prednost društvenih mreža ogleda se u tome što mogu da prate klikove i kupovine u okviru svojih aplikacija, tako da mogu direktno da pokažu efektivnost reklama oglašivačima. Pored toga, možda i bitnije je što deo svake transakcije ide u džep društvenih mreža, a to je neprekidni izvor prihoda, pa vam je jasnije zbog čega je spoj društvenih mreža i finansijskih servisa dobra ideja.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA