KINESKI UDAR NA BITCOIN: Sve transakcije proglašene ilegalnim, zabranjeno i rudarenje kriptovaluta | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KINESKI UDAR NA BITCOIN: Sve transakcije proglašene ilegalnim, zabranjeno i rudarenje kriptovaluta

Narodna banka Kine zabranila je u petak 24. septembra sve transakcije kriptovalutama, a prekomorske berze koje pružaju usluge kriptovalutama kontinentalnoj Kini smatraće se nezakonitim.

 Čovek drži Bitcoin novčić u ruci Izvor: SmartLife / Pexels / Crypto Crow

Kineska centralna banka učinila je sve transakcije kriptovalutama nezakonitim u kontinentalnoj Kini, objavila je banka u zvaničnom saopštenju 24. septembra.

U saopštenju objavljenom na veb stranici Narodne banke Kine, kineski tržišni regulatori i Ministarstvo javne bezbednosti navode da kriptovalute "narušavaju ekonomski i finansijski poredak, podstiče ilegalne i kriminalne aktivnosti poput kockanja, nelegalnog prikupljanja sredstava, prevara, piramidalnih šema, pranje novca i ozbiljno ugrožavanje sigurnosti imovine ljudi", ali i upozoravaju na "rizike špekulacija trgovanjem virtuelnom valutom".

Možda će vas zanimati

Kineska jednopartijska država, takođe je rekla da je zabrana kriptovaluta neophodna za “efikasno održavanje nacionalne bezbednosti i socijalne stabilnosti“.

Nakon objave ove odluke Bitcoin je pao za oko 10 procenata, sa preko 45.050 dolara na oko 40.900 dolara i očekuje se da će odluka imati još jači uticaj na Bitcoin poslovanje i njegovu vrednost, jer je Kina bilo jedno od tržišta na kojima su kriptovalute do sada relativno dobro funkcionisale.

Bitcoin u Kini: Nestabilna vožnja

Globalna vrednost kriptovaluta, poput Bitcoin novčića, oscilirala je u poslednjih godinu dana delom zbog sve više ograničavajućih propisa u Kini, jer zvaničnici pojačavaju napore da spreče spekulacije i pranje novca.

Kineski državni predstavnici rekli su u junu da je više od 1.000 ljudi uhapšeno nakon kupovine kriptovaluta sa profitom od kriminalnih aktivnosti.

Pre nego što je u petak Narodna banka Kine saopštila svoju odluku, nekoliko kineskih provincija već je zabranilo rudarenje kriptovaluta zbog naprezanja u snabdevanju električnom energijom.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 10

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sima

Ima tek da se iznenadite kad izađe američka zakonska regulativa za kriptovalute a onda drži gaće!

M

Nije me briga za ovo. Samo želim da padne cena grafičkih kartica da mogu konačno da kuoim verodostojan kompjuter, što se mene tiče može globalno da se zabrani majnovanje

www

Kriptovalute su prevara i to svako pametan znao odavno.Tu prevaru su napravile americke banke i berze. Ispravan potez Kine.A dovoljno je Kini što im je Zapad ubacio korona virus.Zato je najbolji dokaz da je Kina pobedila koronu još prošle godine i to dok vakcina nije postojala.Zapad se još bori sa koronom i ako postoje i vakcine.Prosto Zapad može da pobedi koronu ali ne želi.Oni su je i napravili pa nema razloga da je sad iskorene.Treba im još godinu-dve za svoje prljave poslove. Kina i Japan žive od realnog rada i istinske proizvodnje a ne od špekulacija i štampanja para,ne od pljački po svetu kao što rade zapadne sile.