DOBRA ONLINE PRODAVNICA: Put do uspeha svakog biznisa | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOBRA ONLINE PRODAVNICA: Put do uspeha svakog biznisa

Čime god da se bavite Internet prodaja postala je deo naših života, bilo da ste biznis koji preko web šopa želi da proširi tržište, ili korisnik čije su navike postale kupovina preko interneta. Stvar koja povezuje kupce i prodavce je kvalitetna digitalna platforma.

 Devojka gleda u laptop i grize olovku Izvor: SmartLife / Unsplash / Jeshoots

Bilo da ste voleli online kupovinu ili ne, tokom pandemije za mnoge stvari niste ni imali izbora – online kupovina se uvukla u naš svakodnevni život. Čak i kada ograničenja popuštaju, stečene navike su i dalje sa nama, pa pre kupovine uvek prvo izguglamo da nešto što nam treba nije negde na popustu u online prodavnici.

Prodavci svojom online prodavnicom šire tržište dalje od fizičkih radnji i pomeraju radno vreme na 24/7, svih 365 dana u godini, dok kupci dobijaju mogućnost da kupuju kad god hoće, i sa kog god uređaja požele. Sve ovo je moguće zahvaljujući dobrim digitalnim platformama koje se nalaze u osnovi svakog funkcionalnog web šopa.

Možda će vas zanimati

Web šop omogućava online prodaju svima: od lokalne piljarnice, preko prodavnice igračaka, do kreatora nakita, prodavaca tehnike i firmirane garderobe. Na ovaj način prodavci jednostavno prevazilaze sva ograničenja fizičkih radnji, nudeći posetiocima mnogo više od obične prodavnice – nudeći im jedno prijatno i kvalitetno iskustvo kupovine.

 Online prodavnica na laptopu
Online prodavnica
Izvor: SmartLife / Pexels / Mart Production

Kupci, sa druge strane, dobijaju unificirani izgled sa svih platformi sa kojih pristupaju vašem web šopu, i napredne mogućnosti poput započinjanja kupovine na jednom, a nastavka na drugom uređaju, kreiranje liste želja i obaveštavanje kada je nešto na sniženju. Prateći navike kupaca, web šop može automatski generisati predloge potencijalno zanimljivih proizvoda, štedeći im tako dragoceno vreme.

Međutim, nismo svi programeri i ne znamo svi da napravimo platformu za web šop, a ponekad angažovanje zasebnog ljudstva može biti prevelik zalogaj za neki biznis. Ipak, u 2021. godini poslovanja koja nemaju svoj online identitet teško da mogu da opstanu.

Tu na scenu stupaju gotova rešenja, kao što je SAP Commerce Cloud, sveobuhvatna platforma za online poslovanje, bilo da ste mala firma ili velika korporacija. Prednost ovog rešenja ogleda se u njegovoj cloud prirodi, što znači da mu je moguće pristupiti bilo kad sa bilo koje lokacije, kao i da je kupac u centru poslovanja - takozvani omnichannel model.

Omnichannel model je moderni pristup prodaji koji se fokusira na obezbeđivanju besprekornog korisničkog iskustva, bez obzira na to da li se kupac nalazi u fizičkoj radnji u tržnom centru ili kupuje sa pametnog telefona u pauzi za ručak.

Možda će vas zanimati

Pomenuti Sap Commerce Cloud svoju snagu zasniva na sveobuhvatnom rešenju koje vam pomaže u svim aspektima poslovanja, od planiranja i organizacije do prodaje i aktivnosti koje je prate. Ovde mislimo i na alate za kreiranje sajtova, stranica, promocija i banera sa prostim drag&drop mogućnostima, namenjenih korisnicima koji nemaju iskustva u ovim oblastima.

SAP Commerce Cloud - pregled rešenja
Izvor: YouTube / SAP

Ne treba da vas brinu ni stvari poput upravljanja i praćenjem porudžbina, kao i integrisanim modulom za korisničku podršku u realnom vremenu, jednom od ključnih faktora za zadržavanje kupaca.

Pored toga SAP Commerce Cloud jedna je od pet rešenja koja se jednostavno mogu integrisati za trenutke kada se ukaže prilika da se proširi poslovanje i dodatno razvije i automatizuje još neki od aspekata poslovanja.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA