NAJINOVATIVNIJA KOMPANIJA NA SVETU: Apple nije ni u prvih 10, a vodeća kompanija je na vrhu odavno | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJINOVATIVNIJA KOMPANIJA NA SVETU: Apple nije ni u prvih 10, a vodeća kompanija je na vrhu odavno

Rekli bismo da kompanija Apple stoji na mestu na kojem je to i prirodno, izvan Top 10.

  Izvor: SMARTLife / WIKO

Kompanija iz Kupertina je savršen primer marketing strategije drugi, ali bolji i majstor unapređivanja onoga što već postoji na tržištu - Apple jednostavno uzme ono što postoji i unapredi ga kroz svoj ekosistem.

iPhone retko kad donese nešto zaista inovativno, ali zato maestralno iskorišćava već postojeći potencijal preuzet od drugih kompanija.

Možda će vas zanimati

To pokazuje i najnovija lista najinovativnijih kompanija na svetu, koju je uradila Capital OnTap kompanija već tradicionalno, krajem godine.

Huawei je sa prijavljenih 9.739 patenata najinovativnija kompanija i tu je već bila, a Samsung je drugu godinu zaredom drugi - 9.499 patenata. Zanimljivo je da se tu radi o Samsung Electronics patentima, a na listi je i Samsung Display, koji je prijavio još 3.524 patenta.

Treće mesto pripada BOE Technology kompaniji za proizvodnju ekrana, između ostalih, a četvrto kompaniji Qualcomm. Peto mesto je LG, iako se povukao iz proizvodnje pametnih telefona.

Na listi su do 10. mesta još Tencent, Baidu, pomenuti Samsung Display, Intel i IBM. Iza njih je Apple, koji je tokom 2021. godine prijavio 2.925 patenata, gotovo tri puta manje od Samsung i Huawei kompanija. Ipak, to je dovoljno da se Apple pomeri za šest pozicija unapred, ali nedovoljno da uđe u Top 10. Značajan pad za sedam mesta imao je IBM, koji je naglo usporio sa patentima tokom ove godine, ali i Robert Bosch (pad za devet pozicija) i Mitsubishi Electronic (za čak 12).

Od ostalih značajnijih kompanija, koje često pominjemo na SmartLife stranama, Xiaomi je 18. mesto i napredovao je za pet pozicija, Google je 22. i pao je za jednu, a Ericsson je napredovao za tri pozicije i sada je 16. najinovativnija kompanija sveta. TSMC, kojeg ovih dana često pominjemo je napredovao za 10 pozicija i 14. je globalno, ali najveći rast je imao Baidu, koji je skočio na 7. poziciju tj. napredovao za 21 mesto.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA