Kako da znate da su vaši podaci zaista zaštićeni | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da znate da su vaši podaci zaista zaštićeni

Autor Ilija Baošić Izvor Promo

Hakeri i sajber kriminalci su neumorni u svojoj želji da se dokopaju osetljivih korisničkih podataka. Srećom, postoji rešenje.

 Samsung Knox 1.jpg Izvor: Samsung

Digitalni svet je već dugo naša svakodnevica. S obzirom na to da je ušao u sve sfere našeg života, konstantno se oslanjamo na njega pružajući mu pristup svim našim kako privatnim, tako i poslovnim informacijama. Baš iz tog razloga, ovaj virtuelni prostor je postao meta hakera i sajber kriminalaca, tako da se nameće pitanje da li su naši podaci na pametnom uređaju zaista bezbedni?

Bezbednost podataka bez kompromisa

Kako kompanija Samsung prvenstveno želi da zaštiti svoje korisnike, ona zauzima proaktivan pristup kroz neprestanu inovaciju sigurnosnih sistema. Na osnovu ovoga, Samsung sa svojim korisnicima gradi odnos poverenja nudeći adekvatnu zaštitu podataka prilikom korišćenja mobilnih uređaja i omiljenih aplikacija. U saradnji sa mnogobrojnim partnerima, kompanija Samsung neprekidno unapređuje snažan sigurnosni sistem koji pomoću različitih softvera primenjuje na svojim uređajima i svim njihovim delovima, od čipa pa sve do operativnog sistema. Baš tako je pomoću bezbednosnog čipa Google Titan M sigurnost na mobilnim uređajima podignuta na viši nivo, a kada je reč o Google Play prodavnici, korisnicima Samsung mobilnih uređaja je zagarantovana sigurnost uz izbegavanje potencijalnih opasnosti.

Sigurnost nije uslovljena vremenom

Kako bi i sa svoje strane osigurala sve ljubitelje Samsung tehnologije, ova kompanija je još 2013. godine kreirala platformu Samsung Knox koja se neprestano unapređuje. Prvobitno, platforma je predstavljala rešenje za sigurnost kompanija, a vremenom je "evoluirala" u holističku bezbednosnu platformu koja danas broji mnoge pohvale i sertifikate koji potvrđuju njenu ulogu u oblasti zaštite koju kompanija Samsung nudi svojim korisnicima. Najveća prednost ove platforme jeste zaštita koja radi u realnom vremenu, što je danas i više nego neophodno. Podaci neprekidno protiču kroz naše uređaje, a hakeri su uvek spremni za napad, međutim, Samsung Knox nikada ne spava i zbog toga su naši podaci sigurni uvek i u svakom trenutku.

 Samsung Knox 4.jpg Izvor: Samsung

Samsung štiti sve podatke

Već dobro zaštićene podatke kompanija Samsung želi još više da zaštiti, pa je zato razvila softvere koji ove podatke svrstava u posebne baze. U skladu sa tim, Samsung Pay (napomena: dostupnost usluge razlikuje se u zavisnosti od tržišta), šifruje podatke o plaćanju i čuva ih u zasebnom trezoru, Samsung Health izoluje lične, zdravstvene podatke, pomoću Digital Key-a, automobilskog ključa, telefon može otključati automobil, a Intelligent Wi-Fi analizira obrasce mrežnog saobraćaja i upozorava na rizik, što može da se aktivira i deaktivira u Wi-Fi postavkama u bilo kom trenutku.

 Samsung Knox 7.jpg Izvor: Samsung

Kvalitet zaslužuje nagrade

Da su bezbednost i sigurnost podataka imperativ, 2020. godine je potvrđeno i na Global Mobile (GLOMO) Awards dodeli nagrada na kojoj je Samsung Knox platforma dobila nagradu u kategoriji bezbednosti. Prema Gartner istraživanju platforma je nagrađena s visokom ocenom 27 od 30 za nivo sigurnosti.

Na osnovu svega ovoga, sa Samsung pametnim uređajima bezbednost podatak je zagarantovana, bilo da ih koristimo u poslovne ili privatne svrhe. Kako ova kompanija stano teži inovacijama i optimizaciji, definitivno je da je veliki broj ličnih, ali i službenih informacije koje razmenjujemo sa drugim korisnicima na sigurnom mestu, bez obzira na to što ostaju zauvek zabaleženi u virtuelnom prostoru.

Ispod možete pogledati Samsung Knox video materijale:

Samsung Knox
Izvor: Samsung Srbija
Samsung Knox 2
Izvor: Samsung Srbija

/PROMO TEKST/

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

v1ad

A koju vrstu enkripcije/kljuca koristi? Sinhronu ili asinhronu? Jedan (javni) ili dva (javni i privatni kljuc)? Koju jacinu enkripcije? AES 128, 256? To sto to navodno "analizira" nesto okacite macku o rep kad ne pominjete najvaznije stvari.