OBRIŠITE OVIH 11 APLIKACIJA: I Google ih je izbacio ih Play prodavnice, zarazile su preko 60 miliona uređaja širom sveta | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OBRIŠITE OVIH 11 APLIKACIJA: I Google ih je izbacio ih Play prodavnice, zarazile su preko 60 miliona uređaja širom sveta

Kompanija Google je izbacila je iz Play prodavnice 11 aplikacija koje nisu bile dobre po telefone korisnika - izbrišite ih i vi, ako ih imate!

 Izvor: MONDO / Samsung

Već nekoliko puta do sada upozoravali smo vas na brojne popularne aplikacije koje bi trebalo da izbrišete iz svojih telefona.

Ovog puta reagovala je i Google kompanija i nakon što je ona izbacila 11 popularnih aplikacija, koje su prema zvaničnom izveštaju instalirali milioni korisnika, vreme je da to uradite i vi, ako je neka od njih i na vašem telefonu.

Možda će vas zanimati

Problem sa Google tj. Android aplikacijama je to što njihovi kreatori često lažu da one rade nešto, a zapravo ili ne rade ništa ili kao što je u ovom slučaju - prikupljaju podatke korisnika i mogu da ih iskoriste za problematične radnje.

Nažalost, ove aplikacije je instaliralo preko 60 miliona korisnika, a među njima je i popularna aplikacija za navodno izbegavanje radara, o kojoj je bilo reči i kod nas.

Ovo je 11 aplikacija koje bi trebalo da izbrišete sa svog telefona:

 1. Speed Camera Radar
 2. Al-Moazin Lite (Prayer Times)
 3. Wi-Fi Mouse (remote control PC)
 4. QR & Barcode Scanner (developed by AppSource Hub)
 5. Qibla Compass - Ramadan 2022
 6. Simple weather & clock widget (developed by Difer)
 7. Handcent Next SMS-Text with MMS
 8. Smart Kit 360
 9. AI Quran MP3 - 50 Reciters & Translation Audio
 10. Full Quran MP3 - 50+ Languages & Translation Audio i
 11. Audiosdroid Audio Studio DAW.

Sve ove aplikacije dokazano prikupljaju podatke o vlasniku i uređaju u pozadini ne tražeći dozvole za to i neobaveštavajući korisnika u bilo kom trenutku. Prema istraživanju AppCensus kompanije, čiji izveštaj je objavio i američki The Wall Street Journal, ove aplikacije mogu biti odgovorne i za kopiranje ulaznih podataka za bankovne aplikacije i moguće zloupotrebe korisnikovih bankovnih računa.

Obratite pažnju na to da su u pitanju aplikacije koje vam u nečemu pomažu tj. da je zajedničko za sve njih da navodno žele da vam pomognu da nešto uradite lakše ili bolje ili izbegnete na neki način nešto loše. To su aplikacije u vezi sa porukama, vremenskom prognozom, Wi-Fi mrežom, čitanjem QR kodova ili MP3 muzikom i slušanjem muzike uopšte.

Ovo je odličan podsetnik da slične aplikacije preuzimate isključivo od proverenih programera ili izdavača i da uvek obratite pažnju prvo na komentare korisnika, kao i krajnju ocenu aplikacije.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 4

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Igor

Nikad cuo ni za jednu.. ove quran su bas popularne kod nas.. LOL.

Kucerak U Sremu

A koje ne prikupljaju....

Jack

Tako je. Niko ne sme da prikuplja podatke vlasnika.... Jedino ako se zoves google, e onda...