Prodata omiljena besplatna navigacija, šta sledi? | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prodata omiljena besplatna navigacija, šta sledi?

Mercedes, Audi i BMW kupili Here Nokia odeljenje!

  Izvor: MONDO portal.

Konzorcijum koji sačinjavaju Audi, BMW i Mercedes, zajedno sa još nekoliko kompanija, kupio je Here Maps od Nokije za tri milijarde dolara!

Finski proizvođač telekomunikacione opreme Nokia objavio je i zvanično prodaju svog kartografskog ogranka HERE konzorcijumu nemačkih proizvođača automobila koji okuplja Dajmler, kompaniju-majku Mercedes-Benza, BMW i Audi (grupa Folksvagen). Tom transakcijom, koja bi trebalo da bude završena u prvom tromesečju 2016. godine, ta poslovna aktivnost dostiže vrednost od 2.8 milijardi evra, uključujući dug.

Bilo je više zainteresovanih za tu kupovinu, od Facebooka do investicionih fondova, preko japanskih i korejskih proizvođača i prevoznika Ubera. Transakcija predstavlja deo šire borbe za kontrolu dela kontrolnih tabli na budućim vozilima, "pametnim" i autonomnim.

Kupujući HERE, "stara" industrija želi pre svega da napravi sebi mesto u novoj privredi, objavio je francuski Mond u svom veb izdanju.

Šta ova kupovina znači nama, HERE korisnicima?

Za sada ostaje sve po starom - HERE navigacija ostaće besplatna, razvijaće se uobičajeno, a Nokia je, navodno, mada to niko nije potvrdio, niti je to spomenuto u okviru zvaničnog saopštenja o prodaji, zahtevala da se kupci HERE-a obavežu da će nastaviti razvoj aplikacije, mapa i navigacije za trenutno podržane platforme.

Nadamo se da značajnijih promena u načinu korišćenja HERE navigacije neće biti!

Da li vi koristite HERE navigaciju?

Čekamo komentare ispod i na Facebooku, Twitteru i instagramu.

Here Maps za Android
Izvor: heremaps

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA