Vraća se: Nokia Android telefon stiže 2016! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vraća se: Nokia Android telefon stiže 2016!

Sad je i zvanično potvrđeno ono o čemu se šuškalo prethodnih dana - Nokia se vraća u telefonski posao, ali ovog puta sa Android sistemom.

  Izvor: Promo.

Nokia brend je prodat Microsoftu uz ugovornu klauzulu da joj nije dozvoljeno da pod "NOKIA" imenom objavi pametan telefon do kraja 2015. godine i obične telefone u narednih 10 godina. Nokia, makar ono što je od nje ostalo, ispoštovaće ugovor i tokom 2016. godine predstaviće svoj prvi pravi Android pametan telefon!

To je potvrdio sadašnji predsednik Nokia kompanije u Kini, koji je naglasio da se već radi na nekoliko modela. Nokijino odeljenje istraživanja i razvoja biće za stalno preseljeno u Kinu, a Nokia će samo dizajnirati, osmišljavati i kontrolisati izradu i isporuku telefona koju će obavljati treće kompanije iz Kine i drugih delova sveta (Indija, Tajvan, Meksiko). Nokia je na svom poslednjem uređaju sarađivala sa poznatom Foxconn fabrikom.

Nokia je već "opipala" puls tržišta izbacivanjem Nokia N1 tableta sa Z Launcherom, koji prolazi fenomenalno i rasproda se čim se napravi u dovoljnoj količini. Nokia je nedavno, kada su procurele vesti o povratku s Androidom objavila da će prodati svoje Here odeljenje onome ko ponudi najviše. Prema poslednjim saznanjima u igri su Facebook, Apple, BMW, Audi i mnogi drugi giganti.

Da li vam je OK ovo što je Nokia najavila? Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku, Twitteru i instagramu.

Ovo je #NokiaN1 #tablet. Čujemo da stiže i fon - više na www.mondo.rs/mobit #Nokia

A video posted by MONDO MobIT (@mondo_mobit) on

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA