Ludost: Ugradio biosenzor veličine telefona u ruku | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ludost: Ugradio biosenzor veličine telefona u ruku

Biohaker u svoju podlakticu "ugradio" senzor veličine smartfona, koji prati njegove životne funkcije!

  Izvor: ScreenShot/YouTube.

Ne, nije scenario novog filma "Slagalica strave", nego istina: Tim Kenon je sebi u podlakticu ugradio biosenzor veličine smartfona, koji meri vitalne životne funkcije!

Biosenzor se puni bežičnim putem, a preko Bluetooth veze je povezan sa korisnikovim Android uređajem, putem kojeg komuniciraju. Tako senzor korisniku može da kaže kada dobije temperaturu, pogorša se stanje krvne slike ili dogodi neka druga promena u organizmu.

Circadia 1.0, kako se projekat trenutno zove, trebalo bi da pomogne Timu da na vreme sazna i spreči bolesti i druge telesne disfunkcije. On želi da "živi večno" i muči ga to što ne može da veruje svom telu, pa je zbog toga 18 meseci radio na pronalasku i implementaciji ovog senzora, koji pod kožom može i da svetli!

Circadia 1.0 će obavljati i komunikaciju sa pametnim kućama (kojih je u razvijenom svetu sve više) i u odnosu na stanje korisnikovog organizma prilagođavati atmosferu u domu, ali i predlagati konkretne načine da se organizam dovede u "adekvatno stanje".

"Modifikacija ljudskog tela" na ovaj način u Americi nije dozvoljena, kao ni u većem delu sveta, pa je Tim Kenon operaciju izvršio u Nemačkoj, kod doktora, koji je pristao na zahvat ubacivanja senzora, nakon što se sastao sa Timom. Ovakvi zahvati zvanično se još uvek ne vrše nigde u svetu, pa ne postoje precizni podaci o tome šta je sve potrebno uraditi pre operacije, kao ni kako se uređaj i pacijent "podržavaju" na duže staze.

Operacija će, ukoliko bude odobrena koštati oko 200 dolara, prema proceni Timovog doktora, a cena biosenzora, koji će u budućnosti biti manji i lakši biće oko 500 dolara. Nažalost, kako medicina ne podržava ovakve oblike "dopune" ljudskog organizma biohakeri će za usađivanje senzora morati da se snalaze sami i to kod doktora "pionira" na ovom polju, što je, makar za nas, sasvim dovoljan razlog da odbijemo ovako nešto!

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi