Dodajte nove Google vidžete na svoj iPhone | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodajte nove Google vidžete na svoj iPhone

Autor Ilija Baošić

Ne morate koristiti samo rešenja koja Apple nudi, uz Google vidžete, razne nove mogućnosti su dostupne samo jednim dodirom.

 Google vidžeti za zaključani ekran iPhone uređaja iOS 16 Izvor: Google

Korisnici iPhone uređaja su nakon iOS 16 nadogradnje dobili mogućnost da prilagođavaju zaključani ekran svog telefona, a između ostalog i da postavljaju vidžete koji će im omogućiti brži pristup željenim funkcijama.

Apple nudi širok izbor sopstvenih vidžeta, ali ukoliko se oslanjate na njih, propustićete pregršt drugih mogućnosti koje nudi rešenja treće strane. Neka od tih rešenja je pripremio i Google, pa ukoliko koristite njihove servise, ne propustite da ih dodate na svoj zaključani ekran.

Prilagodite svoj zaključani ekran za rad i igru

iOS 16 vam dozvoljava da postavite više zaključanih ekrana, ne biste li ostali fokusirani tokom radnog dana, pa tako možete dodati Gmail vidžet koji vam automatski može pokazati broj novih mejlova, kao i kategorije u kojima se nalaze, pomažući vam da ostanete u toku sa sadržajem svog sandučeta. Takođe možete dodati Google Drive vidžet pomoću kojeg možete veoma brzo otvoriti predloženi fajl koji čuvate na cloud-u.

 work_view.max-1000x1000-1.jpg Izvor: Google

Kada završite sa poslom i planirate da izađete iz kancelarije, jednostavno se prebacite na drugi zaključani ekran kako biste nadoknadili sve ono što se propustili pomoću Google News vidžeta. Kada budete spremni da krenete, koristite Maps Frequent Trips vidžet da jednim dodirom pokrenete navigaciju.

 personal_view.max-1000x1000-1.jpg Izvor: Google

Krećite se novim rutama uz Maps, Search i Chrome

U poseti ste drugom gradu? Dodajte Maps Search vidžet i prilagodite ga da za vas pronalazi obližnje restorane, kafiće ili druga mesta jednim dodirom, direktno sa zaključanog ekrana.

Otputovali ste u drugu državu? Koristite Google Lens vidžet kako biste pomoću kamere preveli natpise na preko 100 jezika.

Možete dodati i Chrome vidžete kako biste brzo pretražili internet dok ste u pokretu, pretraživali glasom, jednim dodirom koristili Incognito režim ili jednostavno "ubili" vreme pomoću Dino igre.

Novi YouTube i YouTube Music vidžeti

Uz novi YouTube vidžet za početni ekran, veoma brzo možete otvoriti svoje preporučene videe, gledati Shorts ili pristupiti novim videima kanala na koje ste pretplaćeni.

 YouTube-HomeScreen-1.gif Izvor: Google

Zanimljiv je i novi YouTube Music vidžet za zaključani ekran pomoću kojeg možete pustiti svoje omiljene pesme. Ako ne možete da se setite naziva neke pesme, podesite svoj vidžet za pokretanje glasovnog pretraživanja i počnite da pevate nekoliko taktova željene pesme.

 YouTubeMusic_LSW.max-1000x1000-1.jpg Izvor: Google

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA