Google Maps i u Srbiji nude eko i jeftinije rute navigacije | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google Maps i u Srbiji nude eko i jeftinije rute navigacije

Autor Marko Čavić

Google Maps aplikacija ažurirana je na najnoviju verziju i kod nas.

  Izvor: SmartLife / Marko Čavić

Puno lepih vesti ovih dana za korisnike različitih vrsta navigacija u Srbiji.

Nakon što je Petal Maps aplikacija poboljšala mapu Srbije stiže nam i ažuriranje Google Maps aplikacije koja sad i kod nas omogućava da štedimo gorivo, čuvamo prirodu i vozimo se do odredišta jeftinije.

U trenutku kad su cene goriva nikad više i kad smo svi sve više svedoci neophodnosti racionalizacije potrošnje goriva ne samo zbog cene, nego i zbog očuvanja prirodne sredine, Google uvodi eko rute navigacije i u Srbiju.

Eko rute će vam nakon ažuriranja aplikacije biti izabrane same od sebe i moraćete da ih isključite u opcijama navigacije, ako ne želite da ih koristite. Takođe, eko rute možete da prilagodite svom tipu vozila. Kad vidite ikonicu lista zelene boje kliknite na nju i izaberite benzin, dizel, hibrid ili električni pogon i na osnovu tog podešavanja Google Maps će vam preporučivati najzeleniju rutu svaki sledeći put.

Novi tip eko rute neće biti najbrži, neće nekad biti ni najpodesniji, ali će na osnovu Google proračuna ne samo štedeti vašu životnu sredinu, nego i tip goriva koji ste odabrali i to će vam Maps prikazati prilično egzaktno - aplikacija će vas obavestiti da ćete uštedeti toliko i toliko procenata benzina, ako odaberete tu rutu, a manje benzina znači više čistijeg vazduha.

Ovaj novi tip navigacije dostupan je isključivo za automobile i ne važi za gradski prevoz, koji će vam Google svakako savetovati da koristite najzelenije vrste transfera - metro, eko autobuse i trolejbuse i slično.

Naša verzija aplikacije je trenutno Google Maps v11.48.0801 i da ironija bude veće koristimo je na ne GMS telefonu Huawei Mate40 Pro. Sve radi OK!

Vi nam javite da li je vama stigla nova verzija aplikacije i svakako da li ćete koristiti eko rute.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 3

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

beogradska seljačina

Još jedna mapa za bolji život

f

Imam istu verziju i nemam tu opciju

SmartLife

@f Biće odobrena brzo, vrvtn ide serverski, pa ćete sačekati samo još koji dan i - tu je! Pozdrav!