3 najlakša načina da instalirate sve aplikacije i igre na novi Huawei telefon | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

3 najlakša načina da instalirate sve aplikacije i igre na novi Huawei telefon

Autor Marko Čavić Izvor Izvor Promo

Sigurni smo da će ovo rešiti sve dileme u vezi sa aplikacijama i igrama na Huawei telefonima!

 Huawei AppGallery aplikacije i igre Izvor: Huawei

Kompanija Huawei osmislila je svoj ekosistem Huawei Mobile Services, koji će vam omogućiti da koristite aplikacije i igre onako kako ste oduvek navikli.

Instalacija je moguća na jedan od tri načina, a ugrađen sistem provere će analizirati svaku pokrenutu aplikaciju i igru i upozoriti vas na potencijalno opasne među njima.

Možda će vas zanimati

Da biste došli do omiljenih aplikacija i igara ne morate da lutate internetom niti da imate bog zna kakve moći pretrage - dovoljno je da koristite jednu od tri opcije uz Gspace, koje ćemo vam predstaviti, i sve aplikacije moći ćete da koristite kako ste oduvek i navikli.

Istražite AppGallery

AppGallery je nova tj. Huawei prodavnica aplikacija i igara sada i ubuduće i tu ćete najlakše pronaći, preuzeti i ažurirati aplikacije. Otvorite AppGallery, napravite Huawei ID nalog i preuzmite sve aplikacije i igre koje želite. Prednost AppGallery i Huawei ID opcija jeste to što se kopija podataka pravi na Huawei Cloud usluzi, pa čak i kad promenite telefon brzo i lako možete da prebacite sve omiljene aplikacije i igre na novi Huawei telefon.

AppGallery sadrži već najveći broj domaćih aplikacija, jer to i jeste pristup kompanije Huawei - da AppGallery bude lokalno relevantan i zato su tamo već domaći mediji, banke, prodavnice, servisi, aplikacije za prevoz i naručivanje hrane ili usluga i mnoge druge.

Broj aplikacija i posebno igara u AppGallery ponudi konstantno raste, pa je tamo najveći broj svetski poznatih aplikacija, koje i inače koristimo, a odaćemo vam i jednu tajnu - Facebook, Instagram, Twitter, WhatsApp, Spotify, Netflix i mnoge druge aplikacije dobile su podršku za Huawei Mobile Services (iako se to nigde ne spominje u njihovim zapisima), pa ćete sasvim uobičajeno moći da zovete, primate pozive, šaljete i delite ili pratite lokaciju, strimujete sadržaj, skidate ga za gledanje kasnije, koristite sve uobičajene opcije tih aplikacija, ali umesto na Google servisima - na onim kompanije Huawei!

Prekopirajte stari telefon na novi

Koristite aplikaciju Phone Clone. Ova izuzetno laka za korišćenje aplikacija omogućava da se sadržaj bilo kojeg ranijeg Huawei Android, nekog drugog Android telefona ili bilo kog iPhone uređaja prekopira na novi Huawei HMS telefon.

Instalirajte aplikaciju Phone Clone (dostupna je na AppGallery, Play Store ili App Store) i povežite oba telefona na istu Wi-Fi mrežu. Pokrenite Phone Clone aplikacije na oba telefona i na novom telefonu odaberite da li klonirate sadržaj sa iOS, Android ili Huawei telefona - odaberite koji model tj. sistem kopirate na novi uređaj. Na našem Huawei Mate 40 Pro telefonu otvara se Huawei Share pristupna tačka, na koju se stari telefon sa Phone Clone aplikacijom povezuje, ali kod vas to može da bude neka druga Wi-Fi tačka - samo pratite uputstva.

Kopiranje iz memorije starog telefona na novi podrazumeva slike, video zapise, dokumenta, kompletnu multimediju, poruke (uključujući MMS i EMS), stavke kalendara, sačuvane Wi-Fi mreže, evidenciju poziva, beleške (Notes), kompletan imenik, čak i sistemska podešavanja (način kontrolisanja Android uređaja, raspored aplikacija, broj početnih ekrana, slika pozadine, čuvar ekrana, taman mod…) i naravno - aplikacije.

Po završenom kopiranju prebačena je većina aplikacija, uključujući aplikacije Instagram, Facebook, WhatsApp, Twitter, Layout, LinkedIn, IGTV, Office Lens, Telegram, Flipboard, Google Maps, Google Gboard, apsolutno svi domaći mediji, inostrani mediji, EON platforma, HERE WeGo mape. Nažalost, neke aplikacije su bile izlogovane, pa smo morali ponovo da se logujemo na njih.

Što se YouTube aplikacije tiče - na novom HMS telefonu vam on više i ne treba, jer smo pronašli YouTube Vanced aplikaciju, koja je 1:1 YouTube, a nema reklame i omogućava rad u pozadini. To smo vam već detaljno opisali, tako da se podsetite svega, ako još niste čitali o tome.

Petal Search: Vaša nova omiljena platforma

Možda to i ne znate, ali Petal Search je vaša nova omiljena platforma, koja će vas povezati sa svime što volite u vašoj okolini, ali i sa onim što tražite. Petal Search pronalazi ne samo vaše upite u pretrazi, nego i aplikacije i igre, koje možete instalirati direktno kroz Petal platformu. Nakon toga aplikacije i igre se mogu ažurirati preko AppGallery prodavnice, koja će vas obavestiti da je ažuriranje dostupno (instalacija se opet vrši preko Petal Search-a).

Petal je dostupan na svim novim Huawei telefonima i omogućava da ostanete u kontaktu sa najvažnijim vestima preko personalizovanog panela s leve strane početnog ekrana, kao i da odmah imate kompletne informacije o vremenskoj prognozi, povezanim uređajima, zdravlju i brojanju koraka i mnoge druge u datom trenutku korisne informacije. Takođe, Petal Search omogućava da korisnik dobije lokalno relevantne podatke u skladu sa interesovanjima koja ga zanimaju - prikazuju se preporuke za muzičke festivale, restorane, zabavne destinacije, razgledanje okoline, kulturna dešavanja, poseduje prevodioca, kursnu listu i konvertovanje valuta, preporuke za film u bioskopu i slično.

Platforma omogućava korisniku da koristi Incognito mode i sve svoje aktivnosti učini privatnim i nedostupnim za praćenje, a istovremeno pruža mogućnost da se isključi neprikladan sadržaj, dok su podaci korisnika sve vreme zaštićeni savremenim mehanizmima onlajn zaštite i obrađuju se na regionalnim serverima, što je sve važnija karakteristika koju od različitih servisa zahteva rastući broj država širom sveta.

Više detalja o Petal Search pronađite u našoj priči baš o tome!

DODATNO: Gspace je vaš saveznik

Iako nema veze direktno sa Huawei kompanijom, Gspace je jedna od omiljenih aplikacija za "vraćanje Google aplikacija" na HMS telefone.

Gspace je dosad instaliralo više od 30 miliona ljudi, jer im pomaže da na HMS telefonu pokrenu Google aplikacije. Gspace možete da zamislite kao softversku kutiju u kojoj se nalaze Google Play Store i sve aplikacije tog ekosistema u okviru Huawei mobilnih telefona bez direktne podrške za GMS. Tako Gspace omogućava da odmah pronađete aplikaciju, instalirate je i - koristite.

Gspace smo već detaljno testirali i raduje nas da vidimo da se ova aplikacija konstantno razvija i poboljšava, što dokazuje i bolja ocena u ovom trenutku, nego kad smo je prvi put testirali. Isprobajte aplikaciju preuzimanjem iz AppGallery prodavnice i javite nam utiske u komentarima - verujemo da će mnogi biti zadovoljni!

Pogledajte

06:21
Gspace Huawei instalacija Google aplikacija
Izvor: SmartLife
Izvor: SmartLife

/PROMO TEKST/

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA