Srbija dobila bolju mapu za navigaciju bez interneta, dodate i Hrvatska, Crna Gora, Slovenija i Severna Makedonija | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija dobila bolju mapu za navigaciju bez interneta, dodate i Hrvatska, Crna Gora, Slovenija i Severna Makedonija

Autor Marko Čavić

Korisnici Petal Maps aplikacije mogu da je ažuriraju odmah i da preuzmu nove mape.

 Huawei Petal Mape update Izvor: Huawei

Kompanija Huawei ažurirala je Petal Mape aplikaciju za sve Huawei Mobile Services telefone, ali i za iOS i Android korisnike, koji koriste ovu aplikaciju za navigaciju.

Odavno Petal Mape podržavaju offline navigaciju u Srbiji, a sada je ista opcija dodata za Crnu Goru, Hrvatsku, Sloveniju i Severnu Makedoniju.

Bivše republike Jugoslavije sada po prvi put imaju priliku da koriste mape bez interneta za automobilsku navigaciju i za snalaženje tokom pešačenja, ali bez navođenja od skretanja do skretanja kad se krećemo pešice. Što se Srbije tiče - mapa je proširena sa 244 megabajta na 261 megabajt i omogućeno je bolje navigiranje bez internet veze. Takođe, unapređene su opcije za javni prevoz, uvedena je podrška za vozove na teritoriji Beograda, Novog Sada i drugih vozom povezanih mesta, a dodata je i plutajuća navigacija.

Plutajuća navigacija omogućava da se aktivna ruta smanji na otprilike četvrtinu ekrana u prozoru, koji se može prevlačiti preko drugih aplikacija.

Sad i za Srbiju postoji opcija Projektovanja vremena putovanja ne samo za automobilsku navigaciju, nego i za javni prevoz i druge vrste navigacije. Korisnici će pomoću traka u tabeli moći da vide koliko će putovanje otprilike trajati u zadato vreme i u uobičajenim uslovima saobraćaja i gužve u prevozu, kao i koliko semafora se nalazi na ruti, gde su odmorišta i druge informacije.

Uz sve ove novotarije za Srbiju i region oko nas, Petal Mape dobile su i povećanje globalne mape za navigaciju bez interneta koja sada ima 423 megabajta.

Naša verzija aplikacije na Huawei Mate40 Pro telefonu je Petal Mape v2.9.0.300 (002), sa ažuriranjem od 16. septembra na Huawei Mobile Services platformi.

Sada sok čekamo nova 10 seriju i Mate50 Pro imamo čime da se zanimamo i istražujemo.

Isprobajte novu mapu Srbije i javite utiske!

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 4

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Navigator

Jel samo meni ne radi srpski glas kako treba ? Prica on "srpski" al sa americkim akcentom.

SmartLife

@Navigator Nije do vas - do njih je :D Ne radi srpski jezik navigacije baš najsrećnije, a i napisali su ćenska navigacija, umesto ženska, ako je tako i kod vas, ali očekujemo da će se to popraviti s nekim narednim ažuriranjem i da će srpski glas biti dodat i za offline navigaciju (što sad nije slučaj). Pozdrav!

Rade

Нисам добио ажурирање мапе још, тако да ништа још од опције (nova5T и p 20 pro)