Najbolji startap Srbije kreće na nagrade i milionske uloge (VIDEO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolji startap Srbije kreće na nagrade i milionske uloge (VIDEO)

Typhoon HILL će predstavljati Srbiju na međunarodnom startap takmičenju i pokušati da obezbedi investiciju, čija vrednost ove godine ide i do nekoliko miliona evra.

  Izvor: MONDO portal / PowerUp!

Najbolji startap godine u Srbiji na ovogodišnjem lokalnom finalu PowerUp! Izazova je Typhoon HILL.

Ovaj startap je razvio univerzalni operativni sistem, koji omogućava agregaciju i kontrolu svih distribuiranih energetskih resursa i pametnih uređaja, povećavajući njihovu efikasnost, a istovremeno smanjujući troškove.

Možda će vas zanimati:

Tzv. UEGOS je univerzalni operativni sistem, koji je stvoren na bazi Phyton i Linux sistema i podesan je za kontrolisanje, nadzor i  upravljanje sistemima kakvi su X86, ARM ili novi x(6 i ARM uređaji. Instalira se preko USB-a ili Cluud-a, na postojeću ili novu infrastrukturu, a instalaciju imaju mogućnost relativno lako da obave i lica, koja nisu vična tako nečemu. UEGOS “govori“ sve jezike komunikacionih protokola za pametne uređaje, jer oni sami po sebi nisu u mogućnosti da komuniciraju jedni s drugima.

UEGOS se podešava za par minuta i podržava “prevuci i ubaci“ sistem konfiguracije.

Tehnologija iza UEGOS-a je već testirana, implementirana i spremna za upotrebu, što znači da su prvi koraci u razvoju ovog novog sistema za upravljanje uređajima odavno napravljeni i značajan broj testova je izvršen. Trenutno se razvija interfejs, koji će biti moguće implementirati na toliko velikom broju uređaja, koji se danas koristi u pametnim i svim domovima.

Tokom ovogodišnjeg lokalnog finala, koje je održano putem online platforme Vimeo radi bezbednosti svih učesnika,  Typhoon Hill je proglašen startapom godine od strane stručnog žirija koji su činili Zoja Kukić, programska direktorka Inicijative Digitalna Srbija, Šimon Fijatkovski iz kompanije InnoEnergy, Pavle Krivokuća iz Impact Hub-a i Vladimir Trkulja, Venture Fellow u Inovacionom fondu Unicef-a.

Stvarno se sjajno osećam, pobeda na PowerUp!-u nam zaista mnogo znači i nadamo se da će nam pomoći da dođemo do novih investicija i da dalje razvijamo naš proizvod, kako bi došao do što šire upotrebe“, izjavio je Aleksandar Kavgićiz Typhoon Hill-a.

Pobednički startap će predstavljati našu zemlju na međunarodnom finalu, gde će imati priliku da osvoji nagradu od 50.000 i investiciju od 150.000 do nekoliko miliona evra. Za ovogodišnji PowerUp! Izazov, u organizaciji kompanije InnoEnergy, širom Centralne i Istočne Evrope bilo je 425 prijava, od kojih čak 362 startapova.

Ovo je prvi put da se lokalno finale PowerUp! Izazova održava online, zbog novonastalih okolnosti, i mogu da kažem da je sve prošlo fantastično. Imali smo priliku da vidimo veoma inovativna i zanimljiva rešenja, što jasno pokazuje da se startap zajednica u Srbiji razvija i da i u narednom periodu možemo očekivati još kvalitetnih ideja i proizvoda iz oblasti energije i čistih tehnologija“, rekao je Aleksandar Arnaut iz InnoEnergy Hub-a Srbija i Startit-a.

Pored novčane nagrade i mogućnosti za višemilionsku investiciju, pobednički startap će se takmičiti i za titulu Startapa godine u Centralnoj i Istočnoj Evropi, kao i za vredne ponude PowerUp! partnerskih kompanija Amazon Web Services, Revolut i SpeedUp Group.

Pogledajte koji su sve srpski startapovi učestvovali u PowerUp! izazovu 2020:

PowerUp! Izazov Srbija 2020 video (MobIT)
Izvor: PowerUp!

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA