Google nije pružio Huawei kompaniji podršku, jedna druga kompanija jeste! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google nije pružio Huawei kompaniji podršku, jedna druga kompanija jeste!

Iznenađenje nakon produžetka dozvole američkim firmama da posluju sa Huawei kompanijom.

  Izvor: MONDO Portal/Marko Čavić

Verovatno najveći broj korisnika mobilnih telefona očekuje da bi kompanija Google prva trebalo da se nađe na listi onih, kojima je poslovanje s tom kinskom kompanijom opet omogućeno.

Ipak, Google je još uvek daleko od toga, a ruku podrške kompaniji Huawei pružila je jedna druga kompanija, koja mnogima ne bi prva pala na pamet.

Možda će vas zanimati:

To je Microsoft. Da! Kompanija iz Redmonda prva je počela saradnju sa kompanijom Huawei i već joj isporučuje različit softver, koji kompanija koristi u različite svrhe, a prevashodno za svoje Huawei računare, koji bi trebalo da se uskoro nađu i na policama radnji u Srbiji.

Kompanija Microsoft je samo jedna od preko 290 kompanija i firmi iz SAD, koje su od amričkih zakonodavnih tela zatražile dozvolu da posluju sa kineskim gigantom, koji je tokom 2018. godine kupovao od američkih partnera za preko devet milijardi dolara.

Ipak, prema izvorima našeg sajta to nikako nije slučajno. Kompanija Microsoft je prva dobila dozvolu za poslovanje sa Huawei kompanijom zbog bliskih odnosa sa američkom administracijom, koje Google kompanija očigledno nema. Zbog toga je kompanija Google još uvek “na čekanju“, a Microsoft je prva kompanija, koja je počela novi krug saradnje sa Huawei kompanijom.

Dizanje zabrane za Google je očekivano, ali se ne zna kada će se to desiti, a naš izvor otkriva da Huawei više i ne računa na to uopšte.

Trenutno je situacija takva da Huawei, kao biznisu orijentisana kompanija, mora da misli na svoju budućnost - na to kako da spreči ovakav scenario zauvek. Umesto da se oslanja na polovična rešenja, kakva sad prema kineskoj kompaniji američka administracija (iz očigledno političkih razloga) primenjuje, Huawei će se koncentrisati na razvoj HMS sistema, odnosno Huawei Mobile Services (HMS).

Kompanija već ima plan kako će ljudima omogućiti da nesmetano i bez Google aplikacija koriste svoje Android telefone, a za to će im trebati neko vreme. O računici kako će to Huawei i HONOR da urade, šta planiraju da rade u Srbiji po tom pitanju i kako će se naše omiljene Android aplikacije odjednom naći na Huawei AppGallery prodavnici - otkrićemo vam vrlo brzo!

Pratite nas, imamo veliko iznenađenje u vezi s tim za vas!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA